Haettu sivustolta 20.5.2024
Nopea merellinen spagetti, johon voit niin halutessasi lorauttaa tilkan valkoviiniä mausteeksi.
Ainekset 4:lle annosta
100
g
voita
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2
salottisipulia hienonnettuna
ripaus chililastuja
4
isoa luumutomaattia pieninä kuutioina
400
g
raakoja katkarapuja kuorittuna
1
rku
lehtipersiljaa hienonnettuna
½
sitruunan mehu (tai enemmän oman maun mukaan)
Ohje
-
Keitä pasta paketin ohjeen mukaan al denteksi. Valuta ja ota 1 dl pastan keitinvettä talteen.
-
Pastan kypsyessä lämmitä voi pannulla. Paista valkosipuli ja salotit lempeällä lämmöllä pehmeiksi, 2-3 minuuttia. Älä polta tai ruskista.
-
Lisää pannulle chilit ja kuutioidut tomaatit. Paista 3-4 minuuttia. Lisää lopuksi katkaravut ja paista, kunnes ne muuttavat väriä kauniin vaaleanpunaiseksi.
-
Ripottele päälle persilja ja sitruunamehu.
-
Lisää pannulle pasta ja tilkka pastan keitinvettä. Sekoita hyvin ja tarjoa välittömästi.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
Kommentteja ja keskustelua