Haettu sivustolta 20.5.2024
Vuoden 2022 uunituore ja nuori Someleipuri Anniina Hyvärinen (@miunkeittiossa) kietoi Myllyn Paras Lehtitaikinan syleilyyn ihanaa kanelitäytettä. Tämä talvinen herkku onkin täyden kympin valinta hetkiin, kun mieli tekisi korvapuustia mutta kädet eivät millään viitsisi vaivata taikinaa. Testaa vaikka itse – ihastumistakuulla!
Ainekset 24 kpl annosta
Kanelikierteet:
0,4
dl
fariinisokeria
0,1
dl
tavallista sokeria
2–3
rkl
kanelia
50
g
juoksevaa margariinia tai voita
(1 kananmuna ja mantelilastuja)
Kuorrute:
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
50
g
pehmeää voita
2,5
dl
tomusokeria
ripaus vaniljasokeria
tilkka maitoa
Ohje
Kanelikierteet
- Ota lehtitaikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön irralleen toisistaan ja laita uuni lämpenemään 200 °C asteeseen.
- Voitele sulat levyt ohuesti voilla tai margariinilla.
- Sekoita sokerit sekä kaneli keskenään ja peitä jokainen levy tasaisesti seoksella.
- Lähde rullaamaan levyjä kerälle löysästi ja nipistä rulla kiinni loppupäästä. Leikkaa rullat kolmeen osaan veitsellä.
- Laita kiekot pellille ja voitele halutessasi kananmunalla sekä ripottele päälle mantelilastuja.
- Paista uunin keskiosassa 15–20 minuuttia tai kunnes kierteet ovat saaneet kullanruskean pinnan. Anna jäähtyä.
Kuorrutus
- Vatkaa kuorrutteen aineksista ensiksi hetki tuorejuustoa ja voita. Lisää sitten loput ainekset ja vatkaa tasaiseksi.
- Leikkaa muovipussiin tai pursotinpussiin reikä, täytä kuorrutteella ja pursota kanelikierteiden päälle.
- Siivilöi halutessasi vielä tomusokeria kierteiden päälle ja nauti!
Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2022 Anniina Hyvärinen
Reseptissä mukana
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
Kommentteja ja keskustelua