Kaalilaatikko on ihana ja rakas klassikko ja pannulla valmistettuna se maistuu erinomaiselta.
Ainekset 4 annosta
Ohje
-
Keitä tattari vedessä paketin ohjeen mukaan kypsäksi. Laita lihaliemi kattilaan ja keitä se kasaan, kunnes jäljellä on 1/3 alkuperäisestä liemimäärästä. Mausta liemi 1 tl suolalla, hunajalla, etikalla ja voilla.
-
Hienonna sipuli ja paista se kuumalla pannulla jauhelihan kanssa. Sekoita jauheliha-sipuliseos liemen ja tattarin kanssa. Mausta lisää tarvittaessa. Leikkaa kaali neljään osaan ja poista keskus.
-
Kuutioi kaali. Kuumenna iso paistinpannu tai kattila ja lisää öljyä. Paista kaali nopeasti pannulla ja mausta kevyesti suolalla. Kaali saa jäädä rapeaksi. Sekoita kaali tattariseokseen ja laita uunivuokaan.
-
Lisää vielä hienonnettu lipstikka. Lämmitä uunissa tarvittaessa kannen alla 200 C asteessa lämpimäksi. Voit käyttää myös tattarisuurimoita, jos haluat gluteenittoman version.
Kommentteja ja keskustelua