Ihanan vihreä parsarisotto
Tämä parsarisotto ei sisällä tavallisen risoton tapaan pelkästään riisiä, vaan riisin lisäksi tässä on kuiturikasta kauraa, joka antaa mukavaa suutuntumaa valmiiseen risottoon. Valmistin ristoton irtonaisesta Kaura+riisistä. Herkullinen parmesan-juusto tuo kermaisuutta ja voi tuo kiiltoa valmiiseen risottoon. Nesteenä on käytetty valkoviiniä ja maukasta kasvis- tai lihalientä.
Risottoa on helppo valmistaa suuria määriä, mutta risotolle on kuitenkin annettava aikaa, jotta se saa muhia omaan tahtiin. Risoton valmistaminen vaatii jatkuvaa valvontaa ja sitä tuleekin sekoittaa koko ajan, jotta riisin tärkkelys irtoaa riisistä.
Näin kevään parhaimman parsa-ajan lähestyessä, tankoparsasta saat oivan risoton. Nyt vain etsimään vihannesosastolta tuoreet tankoparsat ja risottoa valmistamaan. Yrtit tuovat väriä ja makua yhdessä sitruunaraasteen kanssa, joten tämä risotto on täynnä makua.
Vihreä parsarisotto
noin 6 henkilölle
3 rkl voita
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
6 dl Myllyn Paras Irtonainen Kaura+Riisi
1 ½ dl valkoviiniä
noin 16 dl kuumaa kasvis- tai lihalientä
450 g vihreää tankoparsaa
1 sitruunan kuoriraaste
2 ½ dl parmesan-juustoraastetta
1 tl mustapippuria
½ tl suolaa
½ punttia ruohosipulia
½ punttia persiljaa
Koristeluun yrttejä, parmesan-juustoa
Mittaa teflon-kattilaan kaksi ruokalusikallista voita. Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi. Kuullota sipuli ja valkosipuli kattilassa. Lisää joukkoon irtonainen kaura+riisi. Pyöräytä seos hyvin sekaisin. Lisää joukkoon valkoviini sekä pari desilitraa kasvis- tai lihalientä. Lisää lientä pari desilitraa kerrallaan ja sekoittele välillä. Anna risoton hautua pienellä teholla ja lisäile nestettä aina tarvittaessa. Pidä risotto koko ajan liikkeellä sekoitellen sitä, jotta tärkkelys irtoaa riisistä ja seoksesta tulee ihanan kermaista.
Kuori tankoparsat kukinnon alapuolelta ja pilko ne noin 3 senttimetrin pituisiksi paloiksi. Lisää haudutuksen loppuvaiheessa tankoparsan palat risoton joukkoon ja anna hautua vielä noin 5-10 minuutin ajan. Lisää ihan lopuksi sitruunan hienoksi raastettu kuori, parmesan-juustoraaste, mustapippuri, suola, loput voit sekä pieneksi pilkottu ruohosipuli ja persilja. Sekoita risotto tasaiseksi.
Koristele risotto yrteillä ja juustoraasteella
Huom! Risotto saa olla koostumukseltaan löysää ja kermaista. Kun lämpimän risoton laittaa lautaselle se ei saa jäädä kasaksi, vaan sen tulee levitä lautaselle.
Kommentteja ja keskustelua