Myllyn Paras valmistaa lähes kaikki tuotteensa Suomessa. Yrityksellä on kaksi tuotantolaitosta Hyvinkäällä, mylly ja pakastetehdas, sekä yksi tuotantolaitos Tammelassa.

Hyvinkäällä sijaitseva mylly on valmistunut vuonna 1928 ja se on Suomen pisimpään yhtäjaksoisesti ilman taukoja toiminut kauppamylly. Se jalostaa vuosittain noin 75 000 tonnia viljaa. Hyvinkäällä sijaitsevilla tuotantolaitoksilla Myllyn Paras valmistaa jauhoja, hiutaleita, suurimoita ja pastaa sekä pakastetaikinoita ja leivonnaispakasteita. Tammelan tuotantolaitos valmistaa mm. korppujauhoja. Valtaosalle tuotteista on myönnetty Avainlippu-merkki tai Hyvää Suomesta -merkki osoituksena kotimaisista raaka-aineista ja työstä, merkkien kriteereiden mukaisesti.

Myllyn Parhaan käyttämistä raaka-aineista peräti 90 prosenttia on kotimaisia. 

Pääsääntöisesti tuotteissamme käytettävät vilja-, maito-, voi- ja lihatuotteet ovat kotimaisia. Ulkomailta meille toimitetaan riisiä, tattaria ja durum-vehnää, koska niitä ei kasvateta Suomessa. Kotimaisuus on meille erittäin tärkeä asia ja pyrimme nostamaan tuotteiden kotimaisuusastetta koko ajan. Olemme lisänneet kotimaisen vehnän osuutta  makaroni- ja pastatuotteissamme, esimerkiksi keväällä 2021 toimme markkinoille ensimmäisenä Suomessa 100-prosenttisesti kotimaisen pastasarja.

Käytämme tuotannossamme lähiviljelijöiden (alle 200 kilometrin säteellä) kasvattamaa laadukasta ja puhdasta viljaa. Edellytämme tavarantoimittajiltamme vastuullisuutta ja sitoutumista Myllyn Parhaan laatuvaatimuksiin. Kaikista myllylle tulevasta viljasta otetaan näytteet laatutarkistusta varten. 

Palmuöljy

Joissakin Myllyn Parhaan tuotteista, esimerkiksi tietyissä lehtevissä leivonnaisissa ja taikinoissa, käytetään palmuöljyä sen hyvien teknisten ominaisuuksien ansiosta. Myllyn Paras -tuotteiden raaka-aineissa käytettävä palmuöljy on vastuullisesti tuotettua. Myllyn Paras käyttää kestävän palmuöljyn yhdistyksen RSPO:n (Roundtable on Sustainable Palm Oil) sertifioimaa palmuöljyä. RSPO:n kriteereissä palmuöljyn tuotannossa korostetaan ympäristövastuuta, luonnon monimuotoisuuden suojelua, uusien viljelmien vastuullista kehittämistä sekä tuotannon läpinäkyvyyttä. Kriteereihin liittyy olennaisesti velvoite jatkuvaan toiminnan parantamiseen ja taloudelliseen kestävyyteen pitkällä tähtäimellä. (linkki: https://www.rspo.org/certification)

Myllyn Paras on myös pitkäjänteisesti kehittänyt yhdessä raaka-ainetoimittajan kanssa uutta palmuöljytöntä kaulintamargariinia ja ensimmäiset palmuöljyttömät tuotteet tulevat markkinoille vuosina 2021-2022.