Käyttöohje

Risoton perusohje:

8 dl kasvislientä (tai 1 dl kuivaa valkoviiniä ja 7 dl kasvislientä)

3 rkl oliiviöljyä

1 sipuli

1 pss Myllyn Paras OATGOODS risottoriisiä (250 g)

mustapippuria myllystä

voita

parmesaanijuustoa raastettuna 

Aloita kuumentamalla kasvisliemi kiehuvaksi erillisessä kattilassa, pidä liemi kuumana risoton valmistumisen aikana. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää risottoriisi ja jatka kuullottamista, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää kuumaa kasvislientä vähitellen välillä sekoittaen. Lisää uusi annos lientä vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin. Jos käytät valkoviiniä, lisää se ensin ja jatka kasvisliemen lisäämisellä. Kypsennä, kunnes riisi on napakan pehmeää (n. 20 minuuttia). Voit lopuksi maustaa risoton mustapippurilla, voinokareella ja parmesaanijuustolla. Tarjoile heti esim. paitettujen herkkusienten, kasvisten tai lihan kera. 

Ainekset

Arborioriisi, oatgoods 5 % (TÄYSJYVÄKAURA, rypsiöljy, riisiproteiini, suola).

Arborioris, oatgoods 5 % (FULLKORNSHAVRE, rypsolja, risprotein, salt).

 

Saattaa sisältää pieniä määriä muita viljoja.

Kan innehålla spår av andra sädesslag.

Ravintoarvotiedot

100 gAnnos
(62 g)
DI﹡
energia1530 kJ950 kJ9 %﹡
energia366 kcal227 kcal11 %﹡
Rasva1.9 g1.2 g2 %﹡
josta tyydyttynyttä0.2 g0.1 g< 1 %﹡
hiilihydraatit78.2 g48.5 g19 %﹡
josta sokereita0.2 g0.1 g< 1 %﹡
ravintokuitu1.3 g0.8 g
proteiini7.1 g4.4 g9 %﹡
suola0.037 g0.023 g< 1 %﹡
laktoosi0 g0 g
beetaglukaani0.1 g0.1 g
* Aikuisen keskivertokäyttäjän saannin vertailuarvo / Referensintag för en genomsnittlig vuxen (8400 kJ / 2000 kcal).
** Päivittäisen saannin vertailuarvosta / Av dagligt referensintag.

Säilytys

Kuivassa ja viileässä, valolta suojattuna. Parasta ennen 8 kk pakkauspäivästä

Pakkauksen hävittäminen

Pakkaus lajitellaan muovinkeräykseen (tai energiajakeeksi)