Käyttöohje

Gluteeniton pasta valmistuu nopeasti, sillä sen keittoaika on 9-11 min. Tarvitset pastaa noin 100 grammaa jokaista ruokailijaa kohti ja mielellään suuren, vähintään muutaman litran kattilan, jotta spagetilla on tilaa kiehua takertumatta. Kiehauta ensin vesi ja lisää siihen ripaus suolaa. Lisää sitten pasta kiehuvaan veteen ja keitä ilman kantta.

Kokeile pastan valmiutta 9 minuutin keittämisen jälkeen. Pasta ei saisi olla ylikypsää, vaan sen tulisi olla hieman kovaa (”al dente”, kuten italialaiset pastamestarit sitä kutsuvat).

Käyttökohde

Sopii hyvin kastikkeen kanssa tarjoiltavaksi. 

Ainekset

Maissijauho 62 %, riisijauho 26 %, vesi, emulgointiaine (E471).

Majsmjöl 62 %, rismjöl 26 %, vatten, emulgeringsmedel (E471).

 

 

Ravintoarvotiedot

100 gAnnos
(100 g)
DI *
energia1503 kJ1503 kJ *
energia359 kcal359 kcal18 % *
Rasva2 g2 g3 % *
josta tyydyttynyttä0.7 g0.7 g4 % *
hiilihydraatit77 g77 g30 % *
josta sokereita0.3 g0.3 g< 1 % *
ravintokuitu2.2 g2.2 g
proteiini6 g6 g12 % *
suola0 g0 g0 % *
* Aikuisen keskivertokäyttäjän saannin vertailuarvo / Referensintag för en genomsnittlig vuxen (8400 kJ / 2000 kcal).
** Päivittäisen saannin vertailuarvosta / Av dagligt referensintag.

Säilytys

Gluteeniton pasta säilyy parhaiten kuivassa ja viileässä paikassa, voimakkailta hajuilta suojattuna.  Parasta ennen päiväys 24 kk pastan pakkauspäivästä.

Pakkauksen hävittäminen

Pakkaus lajitellaan muovikeräykseen.