Ystävänpäivän suklaabiscotit

Ystävänpäivän suklaabiscotit

Tarinan mukaan Valentino ystävystyi vankeusaikana erään vartijan kanssa ja paransi uskonsa avulla vartijan tyttären näön. Ennen marttyyrikuolemaansa 14. helmikuuta 269, Valentino kirjoitti vartijan tyttärelle kirjeen allekirjoittamalla sen: Sinun Valentinosi. Tämän oletetun kirjeen katsotaan olevan esikuva myöhemmille San Valentinon päivän rakkaudentunnustuksille ja nykypäivän ystävänpäiväkorteille, jotka tunnetaan englanniksi osuvasti nimellä valentine.

Rakkaudella itsetehdyt leipomukset on hyvä lahjavaihtoehto suklaarasialle tai kukkakimpulle, vietettiin sitten modernia ystävänpäivää tai Italialaista rakastavaisten juhlapäivää. Kirjoittamalla mukaan henkilökohtaisen viestin, lahjasta tulee entistä mieleenpainuvampi.

Suklaa-mantelikuorrutetut biscotit

Ainekset

250 g Emännän Puolikarkea vehnäjauho
200 g ruokosokeria
125 g mantelirouhetta
60 g voita / margariinia
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl jauhettua kanelia
0,5 tl suolaa
3 kananmunaa
1 rkl rypsi- tai muuta kasviöljyä

Voiteluun:
1 kananmuna
1 rkl maitoa

Päälle:

200 g tummaa suklaata
n. 100 g mantelirouhetta

Suklaakuorrutus

Sulata suklaa  vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Kuorruta biscotit kastamalla molemmat sivut vuorotellen sulaan suklaaseen ja ripottele mantelirouhetta suklaan päälle. Aseta biscotit pystyasentoon uunipellille leivinpaperin päälle ja nosta jääkaappiin.
Biscotit voi säilyttää kuivassa, ilmatiiviissä rasiassa.

Sekoita kulhossa kuivat aineet mantelirouhetta lukuunottamatta. Kuutioi kylmä voi ja nypi voi jauhojen joukkoon. Sekoita mantelirouhe varovasti mukaan.

Riko kananmunat toiseen kulhoon ja vispaa ne yhteen kylmän öljyn kanssa.

Yhdistä kuivat aineet ja neste. Kääntele ainekset lastalla yhtenäiseksi massaksi. Vaivaa massaa hetki jauhotetuin käsin, jotta saat löysän taikinan. Lisää tarvittaessa 1 tai 2 tl jauhoa

Levitä leivinpaperi uunipellille. Leikkaa taikina kahteen yhtä suureen palaan ja rullaa paloista jauhotetuin käsin noin 30 cm pituiset pötköt. Paina kämmenellä pötköjä hiukan litteämmiksi. Vispaa astiassa kananmuna ja 1 rkl maitoa. Voitele pötköt ja nosta pelti 175 asteisen uunin keskitasolle ja paista noin 25 minuuttia.

Anna jäähtyä noin 10 minuuttia ja leikkaa taikinoista 2-3 cm paksuja siivuja. Aseta biscotit  pellille hiukan toisistaan erilleen leikkauspuoli ylöspäin ja paista ensin 8 minuuttia. Käännä sitten biscotit ympäri niin, että yläpuolesta tulee alapuoli ja paista toiset 8 minuuttia.
Anna biscottien jäähtyä muutama minuutti pellillä ja nosta ne sitten jäähtymään ritilälle tai vaikka leikkuulaudan päälle. Kuorruta biscotit suklaalla vasta, kun ne ovat täysin jäähtyneet.

Buon San Valentino!

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.