Kauraiset amerikkalaiset suklaaskonssit

Kauraiset Amerikkalaiset suklaaskonssit

Mehevillä amerikkalaisilla suklaaskonsseilla on helppo kruunata aamiainen esimerkiksi kesämökillä. Skonssien valmistelu vie suunnilleen saman ajan, kuin uunilta kestää kuumeta oikeaan lämpötilaan. Leivinjauheella kohotettavien skonssien taikina tarvitsee vain sekoittamisen ja muuhun valmisteluun kuluu vain muutama minuutti.

Amerikkalainen versio skonssista on kermaisen pehmeä ja amerikkalaiseen tyyliin häpeilemättömän rasvainen ja yleensä myös makea. Kermapitoisuuden ansiosta skonssin koostumus on tiivis, korvaamalla osa kermasta maidolla skonssista saadaan rakenteeltaan ilmavampi menettämättä kermaista täyteläisyyttä. Suklaa on tavanomainen amerikkalaisten skonssien lisuke. Pilkkomalla suklaa rouheasti erikokoisiin paloihin pienestä silpusta pieniin palasiin, saadaan suklaa sulamaan skonssin sisään eri tahtiin ja leipään mielenkiintoista tekstuuria. Suklaasilppu muodostaa sulaessaan skonssin sisään pieniä onkaloita ja isommat palat sulavat vain osittain. Skonssin pinta viimeistellään valmiiksi paahdetulla sokerilla tai ripottelemalla pinnalle reilusti ruokosokeria.

Monipuolinen Myllyn Paras Kaurainen Sämpyläjauhoseos sopii tähänkin taikinaan. Kaura ja suklaa muodostavat herkullisen makuparin, jauhoseoksen rouheisuus antaa skonssille lisää tekstuuria ja kaura lisää kuituisuutta.

Valmistusaineet

155 g Myllyn Paras Kaurainen sämpyläjauhoseos
100 g Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho
55 g voita
0,5 dl maitoa
1 prk (2 dl) kuohukermaa
1 rkl leivinjauhetta
2 tl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kaakaojauhetta
150 g korkealaatuista tummaa suklaata
ruokosokeria
kermavaahtoa, marjoja tai hilloa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Pilko suklaa rouheasti pieniksi palasiksi. Esimerkiksi sakset ovat hyvä väline suklaan pilkkomiseen.

Pilko kylmä voi noin 1 cm paloiksi.

Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola, sokeri ja kaakaojauhe. Lisää voipalat kulhoon ja nypi ne sormin kuivien aineiden joukkoon.

Sekoita mukaan rouhittu suklaa ja lisää nesteet.

Sekoita aineksista lastalla tai käsin tasainen massa. Lopeta sekoittaminen heti, kun ainekset ovat yhtenäistä massaa.

Ripottele leivonta-alustalle hiukan jauhoja ja kippaa taikinapallo alustalle.

Painele taikinasta kämmenillä 20-22 cm kiekko ja leikkaa se keittiöveitsellä kuuteen tai kahdeksaan samankokoiseen lohkoon.

Vedä palat irti toisistaan ja ripottele palojen päälle reilusti ruokosokeria. Nosta palat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Jätä palojen väliin reilusti tilaa.

Nosta pelti uuniin keskitasolle ja paista skonsseja uunistasi riippuen noin 20-25 minuuttia.

Anna skonssien jäähtyä hetki ennen kuin leikkaat ne halki. Tarjoa amerikkalaiset skonssit esimerkiksi löysän kermavaahdon ja marjojen tai hillon kera.

Kauraiset amerikkalaiset suklaaskonssit

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.