Myllyn Paras taas Sustainable Brand Index ™ -bränditutkimuksen kärkisijoilla

Pohjoismaiden suurimman kuluttajien vastuullisuuden mielikuvia kartoittavan Sustainable Brand Index ™ -tutkimuksen tulokset julkistettiin 6.4.2016. Suomalaisia brändejä tutkimuksessa oli kaikkiaan mukana 132 ja kärkisijat jakautuivat tänä vuonna seuraavasti:

1. Valio

2. Fazer

3. Oululainen

4. Myllyn Paras

Myllyn Paras oli tutkimuksessa mukana nyt toista kertaa ja kuten viime vuonnakin yritys sijoittui aivan bränditutkimuksen kärkisijoille. Jo kymmenen vuoden ajan Myllyn Paras Oy on käyttänyt myllynsä bioenergian lähteenä kauran kuoriainesta. Bioenergiaa käytetään prosessihöyryyn, kuumaan veteen ja myllyn kiinteistön lämmitykseen. Koska bioenergiaa syntyy enemmän kuin mitä mylly pystyy käyttämään, ylijäävä energia myydään Hyvinkään Lämpövoima Oy:n kaukolämpöverkkoon.

Viime keväänä Myllyn Paras Oy Pakasteet solmi yhteistyön Gasumin kanssa ja siirtyi käyttämään pakastetehtaan energianlähteenä biokaasua. Biokaasu valmistetaan mm. elintarviketeollisuuden biojätteistä ja kaupan ruokahävikistä. Pakastetehdas on kierrättänyt biojätteitään jo useiden vuosien ajan, nyt jätteistä valmistettava bioenergia kierrätetään takaisin yrityksen käyttöenergiaksi ja samalla kasvihuonekaasujen päästöt pudotettiin nollaan.

Tutkimukseen osallistuneiden pohjoismaisten kuluttajien yksi päähuolenaiheista oli ilmastonmuutos ja sen merkitys kuluttajien tulevaisuuteen. Kasvanut tietoisuus vastuullisuudesta ja sen herättämä keskustelu on viime vuosina vahvasti laajentunut. Kuluttajat odottavat brändeiltä vastuullisia toimenpiteitä ja arvostavat niitä entistä enemmän.

Sustainable Brand Index ™ 2016 -bränditutkimuksessa haastateltiin Pohjoismaissa yhteensä 30.000 kuluttajaa ja se koski 752 brändiä. Suomessa tutkimukseen osallistui 6000 kuluttajaa. Lue lisää tutkimuksesta. Suomalaisten brändien sijoitukset löytyvät tästä linkistä.

Lisätietoja:
Pekka Savela
toimitusjohtaja
pekka.savela(at)myllynparas.fi  
puh. 0400 485 119

Gasum-biokaasumerkki

Tiedoteryhmä