Myllyn Paras jatkaa arvostettua vastuullisuustyötään siirtymällä biokaasuun

Maaliskuun lopulla julkistetussa Sustainable Brand Index ™ -bränditutkimuksessa Myllyn Paras oli suomalaisten kuluttajien mielestä Suomen kolmanneksi vastuullisin brändi. Tämä Pohjoismaiden laajin kestävään kehitykseen ja vastuullisuuteen painottuva haastattelututkimus tutki 27000 kuluttajan mielipiteet. Tutkimus selvitti miten brändit täyttävät kuluttajien odotukset sekä YK:n Global Compact -aloitteen mukaiset ympäristö- ja sosiaalisen vastuullisuudet kriteerit. Brändit on valittu tutkimukseen markkinaosuuden, liikevaihdon, henkilöstömäärän ja yleisen tunnettuuden perusteella. Suomessa vastuullisin brändi on Valio, toisena Fazer ja tänä vuonna ensimmäistä kertaa tutkimuksessa mukana ollut Myllyn Paras nousi kolmanneksi.

Kasvihuonekaasujen vähentäminen on ollut Myllyn Paras Oy:n tavoitteena jo lähes vuosikymmenen ajan. Vuodesta 2007 yritys on käyttänyt Hyvinkäällä sijaitsevan myllynsä energianlähteenä hiutaletuotannossa syntyvää kauran kuoriainesta. Bioenergiaa käyttävässä kattilassa kuoriaineksesta on saatu energiaa prosessihöyryyn, kuumaan veteen sekä myllykiinteistön lämmitykseen. Ylijäävä bioenergia on myyty Hyvinkään Lämpövoima Oy:lle kaukolämpöverkkoon, viime vuosina toimitetun bioenergian määrä on vastannut n. 150 - 260 hyvinkääläisen omakotitalon kaukolämmitystä vastaavaa tuotantomäärää.

Tänä keväänä Myllyn Paras Oy Pakasteet siirtyy Hyvinkäällä käyttämään pakastetehtaansa energianlähteenä Gasumin biokaasua. Suomalaisen elintarviketeollisuuden biojätteistä ja kaupan ruokahävikistä valmistettava biokaasu vähentää pakastetehtaan kasvihuonepäästöt nollaan. Myös pakastetehtaalla syntyvää biojätettä on kierrätetty jo useiden vuosien ajan. Nyt käyttöön otettavalla biokaasulla korvataan maakaasun käyttö ja sen määrä vastaa noin 140 omakotitalon vuosittaista energiakulutusta. 

Lisätietoja:
Pekka Savela
toimitusjohtaja
pekka.savela at_merkki myllynparas.fi  
puh. 0400 485 119

Lisää tietoa Sustainable Brand Index ™ -bränditutkimuksesta:
http://www.sb-index.com/
http://static1.squarespace.com/static/5391aa44e4b0177b5f4bd7e6/t/550eff2de4b01a34b8189796/1427132568696/SB+Index+2015+-+Official+Report+FINLAND.pdf

 
 

Tiedoteryhmä