Myllyn Paras Oy:llä virallinen Suomi 100 -hanke: Parasta arjessa

Parasta arjessa -hanke on lahja nuorten tulevaisuudelle ja Suomelle.  Hankkeen tarkoituksena on järjestää yli 40 ruoanlaittokurssia tuen tarpeessa oleville nuorille aikuisille eri puolilla Suomea. Osana hanketta rakennetaan myös opastava verkkopalvelu myllynparas.fi/parastaarjessa.

Myllyn Paras osallistuu Suomen satavuotisjuhliin omalla Parasta arjessa -hankkeellaan, jonka tavoitteena on kannustaa ja opettaa nuoret aikuiset laittamaan arkista perusruokaa ja suunnittelemaan omaa ruokatalouttaan. Hankkeen tueksi syntyy myllynparas.fi/parastaarjessa-sisältökokonaisuus, joka toimii samalla kaikkien suomalaisten arkea helpottavana työkaluna.

Kursseja yhteistyössä Maa- ja kotitalousnaisten kanssa

Parasta arjessa -hankkeen lahja Suomelle on järjestää tuetun asumisen piirissä oleville nuorille ruoanlaitto- ja ruokatalouden hallintakursseja. Kursseja järjestetään yli 40 ja ne sijoittuvat eri puolille Suomea juhlavuoden aikana. Kurssit ja verkkosivuston opastavat sisällöt toteutetaan yhteistyössä Maa- ja kotitalousnaisten kanssa.

Myllyn Paras Oy:n toimitusjohtaja Pekka Savela on yrityksen oman Suomi 100 -hankkeen alullepanija. Savelan mukaan hanke sopii yrityksen filosofiaan erinomaisesti.

– Kun kuulin, että yritykset voivat ehdottaa valtioneuvostolle omaa Suomi 100 -hanketta, innostuin heti. Suomalaisuus on vahvasti toimintamme ytimessä: olemme suomalaisten perustama ja edelleen täysin suomalaisten omistama yritys, joka tuottaa elintarvikkeita suomalaisista raaka-aineista enimmäkseen suomalaisille, Pekka Savela kertaa Parasta arjessa -hankkeen syntyhetkiä.

Sosiaalinen vastuu nuorista

Myllyn Paras on tähän asti panostanut erityisesti ympäristö- ja taloudelliseen vastuuseen muun muassa vähentämällä fossiilisten polttoaineiden käytön minimiin sekä noudattamalla vapaaehtoisesti pörssiyhtiön tiedotuskäytäntöjä.

– Nyt halusimme ottaa sosiaalista vastuuta nuorista tuen tarpeessa olevista aikuisista opettamalla heille ruoanlaittoa ja sitä kautta oman elämän hallintaa. Tämä hanke sopii tietysti myös liiketoimintaamme, koska valmistamme arjen peruselintarvikkeita kuluttajien käyttöön, Pekka Savela taustoittaa.

Parasta arjessa -verkkosivusto jää elämään myös tulevaisuudessa

Parasta arjessa -verkkosivusto täydentyy juhlavuoden aikana jatkuvasti selkeillä resepteillä, artikkeleilla, oppailla ja opetusvideoilla.

– Parasta arjessa -sivuston tarkoitus on opastaa ihan kaikkia meitä tekemään helppoa ja terveellistä arkiruokaa. Pyrimme huomioimaan resepteillä monenlaisia ruokavalioita noudattavat ihmiset. Parasta tässä sivustossa on, että sen avulla saamme jaettua hyödyllistä tietoa kaikille suomalaisille, eikä sen tarvitse loppua tähän juhlavuoteen. Sivusto jää elämään verkkoon ja kehitämme sitä jatkuvasti, kertoo Myllyn Paras Oy:n markkinointipäällikkö Johanna Kemppinen.

Myllyn Paras on Suomen juhlavuoden virallinen yhteistyökumppani.

Hankkeen sosiaalisen median tunnisteet ovat #parastaarjessa ja #myllynparas.

Parasta arjessa -logo

Lisätietoa ja haastattelupyynnöt:

Toimitusjohtaja Pekka Savela, puh. 0400 485 119, [email protected]

Markkinointipäällikkö Johanna Kemppinen, puh. 044 312 2037, [email protected]

Myllyn Paras on vuonna 1928 perustettu perheyritys, joka valmistaa, myy ja markkinoi jauhoja, hiutaleita, suurimoita ja pastaa sekä pakastetaikinoita ja leivonnaispakasteita. Yrityksen kaksi tehdasta sijaitsevat Hyvinkäällä. Yritys valmistaa tuotteita myös vientiin mm. Kiinaan ja Baltian maihin. Yhteensä Myllyn Paras työllistää yli sata henkilöä. www.myllynparas.fi.

Tiedoteryhmä