Myllyn Paras on mukana Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjassa

SUOMALAISISTA KULUTTAJISTA REILU ENEMMISTÖ VALITSEE KAUPASSA KOTIMAISEN ELINTARVIKKEEN KUN SAATAVILLA ON SEKÄ SUOMALAISIA ETTÄ ULKOMAISIA TUOTTEITA. 

Suomalaisten tuotteiden suosimiselle on vankat kansantaloudelliset perusteet, sillä kotimaisiin tuotteisiin käytetyt eurot auttavat suoraan työllistämään suomalaisia. Elintarvikesektori tuo toimeentulon joko suoraan tai välillisesti lähes 300 000 ihmiselle.

* Jos jokainen suomalainen ostaisi kuukaudessa 10 eurolla lisää suomalaisia tuotteita ja palveluita, syntyisi Suomeen vuosittain 10 000 uutta työpaikkaa.

Sinivalkoinen jalanjälki

Myllyn Paras Oy on vuodesta 1928 toiminut suomalainen perheyritys. Myllyn Paras valmistaa, myy ja markkinoi jauhoja, hiutaleita, suurimoita ja pastaa sekä pakastetaikinoita ja leivonnaispakasteita. Yrityksen kaksi tehdasta sijaitsevat Hyvinkäällä. Myllyssä valmistetaan jauhot, hiutaleet, suurimot sekä pastat. Pakastetehdas on keskittynyt pakastetaikinoiden ja leivonnaispakasteiden valmistukseen. 

Mylly jalostaa vuosittain noin 75 000 tonnia viljaa. Mylly käyttää pääosin kotimaista viljaa. Vehnä, kaura ja ohra ovat 100 % kotimaisia. Myllyn Paras on markkinajohtaja pastatuotteissa noin 60 %:n markkinaosuudellaan sekä toiseksi suurin markkinoija jauhoissa ja hiutaleissa. 

Myllyn Paras konserni työllistää n. 200 henkilöä.

Myllyn Paras on mukana Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjassa valtakunnallisesti laajalla tuotesortimentilla sekä mylly- ja pakastetuottein.

Lisätietoja:

http://www.sinivalkoinenjalanjalki.fi/

* Lisätietoja tutkimuksesta: Tiedot perustuvat Suomalaisen Työn Liiton tilaamaan, suomalaisten kuluttajien suhdetta suomalaisiin tuotteisiin ja tuotemerkkeihin selvittäneeseen tutkimukseen. Taloustutkimuksen kyselytutkimus toteutettiin maaliskuussa 2014, ja siihen vastasi 1677 16–75-vuotiasta suomalaista kuluttajaa. Tutkimusraportti: http://www.avainlippu.fi/sites/default/files/page_attachment/sinivalkoinen_jalanjalki_tutkimusraportti1.pdf

Avainlippu

Kotitalousopettaja

Arja Elina Laine, Ruokaviestintä

040 522 9663

arjaelina.laine @ myllynparas.fi

 

Tuotepäällikkö

Johanna Kemppinen

044 312 2037

johanna.kemppinen @ myllynparas.fi

Tiedoteryhmä