Mustikkapiirakkapäivä 6.8.2017

Mustikkapiirakkapäivää vietetään 6. elokuuta - Leivo sinäkin mustikkapiirakkaa rakkaimmillesi

Ensimmäinen valtakunnallinen mustikkapiirakkapäivä on sunnuntaina 6. elokuuta. Päivän tarkoituksena on nostaa kansallisruokaäänestyksen finalisti huomion keskipisteeksi ja haastaa suomalaiset sankoin joukoin leipomaan mustikkapiirakkaa rakkaimmilleen. Joukko tunnettuja bloggaajia on elokuussa mukana mustikkapiirakkapäivän juhlinnassa omilla resepteillään. 

Mustikkapiirakkapäivä

Mustikkapiirakkapäivän viettoon osallistuvat blogit Hanna Sumari, Kolmistaan, Isyyspakkaus, Lunni leipoo, Perinneruokaa prkl sekä tubettaja Iinaps. Kukin bloggaaja ja tubettaja kehittää mustikkapiirakasta oman versionsa, joiden reseptit julkaistaan 1. elokuuta blogeissa ja myllynparas.fi-verkkosivustolla.

Myllynparas.fi-sivustolla suomalaiset pääsevät 1.-13.8. äänestämään bloggaajien resepteistä suosikkinsa. Voittaja julkaistaan äänestyksen päätyttyä.

Myös kaikkia suomalaisia innostetaan leipomaan rakastettua perinneherkkua rakkaimmilleen ja julkaisemaan Instagramissa kuvia leipomistaan mustikkapiirakoista. Virallinen hashtag on #mustikkapiirakkapäivä ja lisätunnus @myllyn_paras. Toivomme median apua suomalaisten innostamisessa mukaan.

Tavoitteena jokavuotinen teemapäivä

Mustikkapiirakkapäivän takana ovat Myllyn Paras ja Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO. Myllyn Paras haluaa rakentaa päivästä jotain isompaa.

– Tavoitteenamme on vakiinnuttaa mustikkapiirakkapäivä jokavuotiseksi teemapäiväksi. Mustikkapiirakka voitti tänä vuonna järjestetyn Suomi 100
-kansallisruokaäänestyksen jälkiruokasarjan ylivoimaisesti, joten oma teemapäivä on enemmän kuin paikallaan, sanoo Johanna Kemppinen Myllyn Paras Oy:stä.

Bloggaajat auttavat tiedon levittämisessä ja innostamisessa.

– Teemme yhteistyötä suosittujen bloggaajien kanssa, koska haluamme innostaa kaikkia suomalaisia mustikkapiirakan tekoon. Mustikkapiirakkaan ei välttämättä tarvita kuin pakastetaikina, mustikoita, sokeria, kananmunia ja kermaviiliä. Se on helppo tapa ilahduttaa kavereita, perhettä tai vaikka työkavereita”, Kemppinen maalailee.

Osa Syödään yhdessä -hanketta

Mustikkapiirakkapäivä on osa Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiön juhlavuoden Syödään yhdessä -hanketta, jota ELO-säätiö vetää. Hankkeessa on mukana satoja toimijoita, yrityksiä ja yhdistyksiä. Hankkeen puitteissa järjestetään runsaasti tapahtumia, joiden tarkoituksena on vahvistaa suomalaista yhdessä syömisen ja jakamisen kulttuuria sekä ylpeyttä omasta ruokakulttuuristamme. Hanke kestää koko Suomi 100 -juhlavuoden ajan ja monenkirjavia tapahtumia järjestetään ympäri maan. Lisätietoa Syödään yhdessä -hankkeesta: syodaanyhdessa.fi.

Mustikkapiirakkareseptejä ja bloggaajien reseptiäänestys:

www.myllynparas.fi/kilpailut/mustikkapiirakka

Kuvia median vapaaseen käyttöön:

http://myllynparas.smartimage.com/mustikkapiirakkapaiva

Mustikkapiirakkapäivään osallistuvien bloggaajien ja tubettajien osoitteet:

Hanna Sumari: blogit.apu.fi/hannasumari/

Kolmistaan: lily.fi/blogit/kolmistaan

Isyyspakkaus: lily.fi/blogit/isyyspakkaus

Lunni leipoo: maku.fi/blogit/lunni-leipoo

Perinneruokaa prkl: maku.fi/blogit/perinneruokaa-prkl

Iinaps: youtube.com/user/Iinaps

 

Markkinointipäällikkö
Johanna Kemppinen
Myllyn Paras Oy
044 312 2037
johanna.kemppinen(a)myllynparas.fi

Tiedoteryhmä