Yksi lensi yli kotkan pesän - haastattelussa ravintolayrittäjä Tony Hellström


Kotkanpesä

Kotkanpesä tarjoaa ravintola-kahvilapalveluiden
lisäksi paljon muutakin niin veneilijöille kuin automatkailijoille. Omistajan
mukaan tuoreet tuotteet ja erityisesti yksilöllinen asiakaspalvelu saavat
kävijät palaamaan aina uudestaan.

Yrittäjä Tony
Hellström oli aloittamassa kauppa-kahvilatoimintaa ja pohti nimeä
särkisalolaiselle yritykselleen. Kotka liihotteli taivaan sinessä – ja siinä se
oli. Kp-Groupin uuden yksikön nimeksi tuli Kotkanpesä 2000. Kotkanpesää
laajennettiin parin vuoden kuluttua. Perustettiin varsinainen ravintola, jonka
terassi aukeaa merelle.

-Nykyään meillä on kahvilan ja A-oikeuksin varustetun ravintolan lisäksi hyvin
varusteltu kauppa, jossa on paljon lähiruokaa ja lämmintä leipää. Meillä on
myös lääkekaappi, postipalvelut, matkahuolto, Alkon tilauspalvelu, bensamyynti
autoille ja veneille, vesipiste, septitankin tyhjennys, vierasvenepaikkoja,
yleisönetti ja pesukone. Täyden palvelun talo siis, Hellström naurahtaa.


Tony Hellström

Tony Hellströmistä on tullut Kotkanpesän ”symboli”. Isäntä itse häärää
kaikenlaisissa töissä ja palvelee jokaista asiakastaan ainutkertaisella
tavalla.

Kotkanpesä

Kotkanpesässä järjestetään aktiivisesti erilaisia tapahtumia erilaisille
asiakasryhmille. Kirjo on kahvila-ravintolasta kauppaan, karaokeen,
bändi-iltoihin sekä elämysretkiin ja catering-palveluihin. Yritys vuokraa
kokous- ja saunatiloja sekä veneitä ja venepaikkoja sekä majoitusta.

Kädenpuristus
paljastaa

Hyvä palvelu on
Hellströmin mukaan kaiken perusta. Hän häärää itse muun muassa myyntitöissä
aamusta iltaan ja ystävällisine olemuksineen on yksi paikan valtti.

-Hyvä palvelu on sitä, että otetaan asiakas huomioon ja palvellaan hänen
tarpeitaan ja täytetään hänen monipuolisia toiveitaan alusta loppuun. Asiakas
on kaiken lähtökohta. Pyrimme katsomaan koko ajan ympärillemme asiakkaan
silmin.

-Meillä on paljon sesonkityöntekijöitä. Hoidan rekrytoinnin itse.
Palkatessani henkilökuntaa luotan vaistooni. Jo pelkkä kädenpuristus on pelin
avaus. Siitä voi jo osin päätellä soveltuuko henkilö
palvelukseemme.

Persoonallinen
henki

Hellströmin
tavoite on, että lähiruokaa tarjotaan mahdollisimman paljon niin kaupassa kuin
ravintolassa. Erityisesti kahvila- ja catering-puolella he käyttävät paljon
myös Myllyn Paras –tuotteita. Hellströmin mukaan niistä on suuri apu.

-Muun muassa catering-tarjoilussa, joka saatetaan viedä vaikka saareen, ovat
raakapakasteet vaivaton liikuteltava. Perillä paistettavat leivät ja sämpylät
tai pullat ja muut makeat tarjottavat ovat tarjoiltaessa uunituoreita:
tuoksuvia ja lämpimiä.

-Asiakasmäärää päivittäin on mahdotonta arvioida täsmällisesti.
Paistovalmiit tuotteet ovat erinomainen ratkaisu kun tarvitaan nopeasti jotakin
lisää.


Kotkanpesä Vitriini

Hyvillä tuotteilla tarjoilu ja esillepano hoitaa näppärästi.

Kaunis miljöö,
hyvät tuotteet ja yksilöllinen palvelu ovat Kotkanpesän valtteja. Löytyypä
sieltä myös persoonallisia piirteitä, jotka poikkeavat perisuomalaisesta
jäykkyydestä.

-

Me emme ole varsinainen tanssipaikka, mutta kyllä terassilla saa pistää
jalalla koreasti. Joskus joku on saattanut tanssahdella pöydälläkin, Hellström
naurahtaa.


Kotkanpesä terassi

Kotkanpesän terassilta avautuu kaunis näkymä ravintolan asiakkaille.

TEKSTI

MARJA NYMAN

KUVAT

KOTKANPESÄ-ALBUMI



Tiedoteryhmä