Vielä on kesää jäljellä – Seurasaaressa

Seurasaaren kesä on ollut ennätyksellinen ja koko ensi vuosi on viikonloppujen osalta
jo lähes loppuunmyyty yksityistilaisuuksiin, lähinnä häihin, kertoo Juha Rantanen, OyH&H
Cateringyrityksen
ravintolatoimenjohtaja eteläisen Helsingin toimipisteissä. Ravintola-alalla
palvelusvuosia on kertynyt jo 30 vuotta. Hän tekee kesät töitä seitsemän päivää
viikossa, mutta ei valita. Seurasaari on hänelle mieluinen työpaikka, ollut jo
5 vuoden ajan.

mp_seurasaari_rantanen_juha__3_.jpg : 182Kb<br />

Vuoden HelsinkiMenu-ravintola valittiin tammikuun alussa jo 13. kerran.
Tittelin sai Ravintola Seurasaari, jossa historiallinen miljöö tukee
pääkaupungin kaksisataavuotisjuhlien kunniaksi suunniteltua menuta, kertoo Juha
Rantanen.

-Erilaisia asiakkaita on ihan mahtava palvella.
Seurasaari on historiallinen paikka, jossa käy paljon kansainvälisiä asiakaita.

-Meillä on paljon häitä, joissa toinen puoliso
saattaa olla täysin muusta kulttuurista. Emme silti tingi menuista, me tarjoamme
paikan hengen mukaan suomalaista ruokaa, muun muassa hyvin laitettua särkeä ja
hirvipateeta. Se on yleensä ihastuttanut myös kansainväliset vieraat.

Seurasaari viehättää vihkipaikkana suuresti muun muassa siksi, että
vihkikirkkona on ihasteltu, Karunan 1680-luvulla
valmistettu vanha
kirkko. Se on siirretty myöhemmin Helsingin Seurasaaren
ulkomuseoon. Se on ulkomuseon vanhin rakennus.

mp-seurasaari-2.jpg : 30Kb<br />

Kuvassa Myllyn Paras Suklaa-Punajuuripiirakka lakkahillon kera.

Kaffeet liiterissä

Ravintolapalveluiden ohella Seurasaaren kahvila Antin Kaffeliiteri on
suosittu pistäytymispaikka. Yllättäen myös koirat ja kissat ovat tervetulleita,
toki omistajansa vastuulla. Ulkoilijoita lemmikkeineen on paljon.

Kahvilatarjonta on Rantasen mukaan monipuolista suolaistaja makeaa.

Antin Kaffeliiteri sijaitsee Antin
aukiolla
Seurasaaressa,
pappilaa vastapäätä. Liiterikahvila on matka mummolaan.

-Kaffeet meillä ryystetään Pentikin Sara-sarjan
punavalkoisista posliineista ja palanpainikkeeksi voit herkutella tuoreilla
korvapuusteilla, mustikkapiirakalla, omenapiirakalla ja Ahvenanmaan
pannukakulla, joka kruunataan itse tehdyllä hillolla ja kermavaahdolla.

-Myllyn Parhaan tuotteista meillä käytetään muun
muassa levykakkuja, jotka tuunataan oman näköisiksi, Juha Rantanen sanoo.

piirakkalevyt__kakut_ja_leivokset.jpg : 120Kb<br />

-Tyrnikakku on ollut yksi suosituimpia
tuotteitamme. Koristelemme kakkupalat muun muassa tyrninmarjoilla herkullisesti,
Rantanen kertoo.

MARJA NYMAN

KUVAT: SEURASAARI ja MYLLYN PARAS OY

Tiedoteryhmä