Mausta ei tingitä - haastattelussa Palmian ravitsemusasiantuntija Tarja Heikkinen

Tarja Heikkinen, Palmia

-Leipä on erinomainen kuitulähde. Olisi
syötävä kilokaupalla kasviksia jos

haluaisi saada suositusten mukaisen
kuitumäärän, eli 25-35 grammaa

päivässä. Täysjyväleivästä se on helppo saada,
ravitsemusasiantuntija

Tarja Heikkinen sanoo.

.

Leipä kuuluu suomalaiseen ruokapöytään. Kuituja lisätään
ja suolaa vähennetään, mutta se ei saa tapahtua maun kustannuksella.

-Työpaikkaruokailija valitsee itse leipäpöydästä
mieluisimman leivän. Päiväkodeissa, kouluissa ja hoivapalvelun piirissä meillä
on velvollisuus tarjota herkullista leipää, Heikkinen sanoo.

-Erityisesti vähemmän suolaa sisältävä vaalea
leipä on ollut tähän asti haaste. Siinä ei ole luontaisia happoja maun antajana.
Nyt valmistajilla jo on se taito, Heikkinen kiittää.

-Otan lämmöllä vastaan uudet hyvät tuotteet,
kuten herkullisen ja samalla suositusten mukaisen terveellisen leivän, Palmian
ravitsemusasiantuntija Tarja Heikkinen naurahtaa.

Hän puhuu leivästä siksi, että se on aina ollut ja
todennäköisesti tulee olemaan tärkeä osa päivittäisiä aterioitamme. Uusissa
valtakunnallisissa suosituksissa on tarkennettu erityisesti suola-, kuitu- ja
rasvapitoisuuksia.Näihin leipävalmistajien
on nyt vastattava.

-Tummissa leivissä suositusten mukaisiin arvoihin
on helpompi päästä mausta tinkimättä. Leivän happamuus itsessään antaa makua.

-Vaalea leipä on tähän asti ollut iso haaste ja
valikoima on ollut suppea. Mieto maku heikkenee entisestään kun
suolapitoisuutta alennetaan. Nyt on kuitenkin jo tuotteita, joissa kehittely on
onnistunut. Leipä voi olla todella hyvää.

Arjen gourmeta

Palmia tarjoaa kymmeniä tuhansia ateriahetkiä päivittäin.
Tarja kuuluu kehitystiimiin, joka toimii yksiköiden tukena päiväkotien,
koulujen, sairaaloiden ja muiden hoivalaitosten sekä työpaikkojen ruokailujen
toteuttamisessa. Tiimissä kartoitetaan ja luodaan uutta niin reseptien,
ruokalistojen kuin ateriakokonaisuuksien suhteen tarpeiden ja kysynnän mukaan.
Lähtökohtana on aina asiakas.

-Hyvät raaka-aineet ovat lähtökohta. Ruoan täytyy
olla terveellistä ja kullekin nauttijalleen sopivaa. Mausta me emme halua
tinkiä, Tarja Heikkinen Palmiasta sanoo.

On luonnollista, että tiukan budjetin varassa gourmet-herkut
ovat harvinaisia.

-Hyvä ateriakokonaisuus on arjen gourmet'ta. Muun
muassa työpaikkaruokailussa asiakas kokoaa annoksensa makunsa ja mieltymystensä
mukaan. Arkiruoastakin saa herkkulautasen.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Sydänmerkki-aterian valintaan noutopöydässä ohjataan
pienillä korteilla, joissa on Sydänliitonjakamaa tärkeää tietoa.

Terveellisyys on trendi

Terveydestään ja sydämestään huolehtiville Palmia tarjoaa
Sydänmerkki-aterioita. Oikeaoppisesti koottu lautasmalli on kuvattu tai
malliannos tehty näkyville linjaston viereen.

-Siihen kuuluu pääruoka, päälisäke, salaattia ja
öljymäistä salaatinkastiketta, Sydänmerkki-leipää kasvisrasvapohjaisen
levitteen kanssa sekä rasvatonta maitoa. Se kiinnostaa etenkin itsestään
huolehtivia aikuisia sekä trenditietoisia nuoria.

Myllyn Paras toi vuodenvaihteessa markkinoille
Sydänmerkki-leivät. Tarja on tuotesarjaan tyytyväinen.

-On erittäin tärkeää, että on valinnanvaraa. Näin
saamme vaihtelua myös esim. päiväkotien ruokahetkiin.

-Oma suosikkini on ihana Lippa Kaurasämpylä,
Tarja paljastaa.

TEKSTI JA KUVAT

MARJA NYMAN


Tiedoteryhmä