Lumipullaa ja ruisleipää

Hollolassa sijaitseva Messilä tunnetaan kautta maan erityisesti hiihtokeskuksena. Heidän ohellaan talo ravitsee mökkiläisiä, alamäkipyöräilijöitä, golfareita, veneilijöitä, karavaanareita, kokousvieraita, hää- tai muita juhlijoita ja ohikulkevia piipahtajia. Tarjoilulta vaaditaan paljon.

Vesijärven rannalla sijaitsevalla loma- ja hiihtokeskus Messilällä on pitkä historia. Kartano on perustettu jo 1630-luvulla. Nykyinen kartanon päärakennus on rakennettu 1910 ja sitä on remontoitu pieteetillä useita kertoja.

Messilässä ruoka- ja kahvilapalveluja tarjoavat muun muassa Kartanoravintola, Tallin Bistro, Laason rinnekahvila ja Markkinaravintola. Niiden tarjonta on suunniteltu kohderyhmiä ajatellen.

messilan_paarakennus_kartano.jpg : 48Kb<br />

Messilän Kartanoravintola on yli sata vuotta vanha. Se palvelee vaativia asiakkaita yhä hienostuneen tyylikkäästi.


-Tallin bistro on hyvin suosittu rinne- ja ulkoiluväen keskuudessa. Sieltä saa sekä lounasta että pikkupurtavaa ja kahvia lisukkeineen, keittiöpäällikkö Toni Laaksonen kertoo.

-Tuhdit hampurilaiset ovat ehdoton talviväen suosikki. Salaatteja menee jonkin verran ja myös buffet-lounaasta pidetään.

messila_3_tallin_bistro.jpg : 52Kb<br />

Tallin Bistrossa riittää sesonkien aikana vipinää. Pikkusuolaiset ja kahvit kahvileipineen maistuvat.


Pakasteita kontillinen

Messilä on tehnyt jo muutaman vuoden tiivistä yhteistyötä Myllyn Paras –yhtiön kanssa.

-Olemme saaneet testata uusia tuotteita. Olemme saaneet myös antaa vinkkejä siitä mitä hiihtokeskuksissa kaivataan, Laaksonen sanoo.

Messilän pihalla seisookin Myllyn Paras –pakastekontti koko talven.

-Se on erinomainen ratkaisu, sillä kävijämäärien muutoksiin on reagoitava nopeasti. Toki tiedämme, että jos viikonloppuna luvataan muutama aste pakkasta ja auringonpaistetta, se tarkoittaa todella vilkasta päivää, Laaksonen myhäilee.

Kahvilapuolen tarjonnassa kauppansa tekevät täytetyt sämpylät, joiden pohjana ovat usein Lippa Sämpylät. Makeista tarjottavista suusuosikki on Täytetty Laskiaispulla, josta Myllyn Paras teki ympärivuotisen herkun ja nimesi sen Täytepullaksi.

-Messilässä sen nimi on Lumipulla. Toinen menekkituote on Berliininmunkki.

mp_kausituotteet_runeberg_laskiainen.jpg : 40Kb<br />

Täytepulla, eli entinen laskiaispulla on Messilässä nimeltään Lumipulla.


Suolaista ja makeaa

Kartanoravintolaa käyttävät paljon ryhmät ja muut tilausasiakkaat. Alakerran salissa tarjoillaan myös päivittäinen lounas ja sen ohella saatavilla on pöytiin tarjoiltavat tasokkaat a la carte –annokset.

-Kokous- ja juhlavieraille käytämme kahvitarjoilussa tai jälkiruokana Myllyn Paras –levykakkuja. Tuunaamme ja koristelemme niitä talon tapaan. Olemme ilmeisesti onnistuneet, sillä edes Myllyn Paras –yhtiön edustajat eivät tunnistaneet erästä tuotettaan, Laaksonen nauraa.

messila_karpalokakku.jpg : 45Kb<br />

Myllyn Paras Karpalolevykakku on saanut seurakseen herkullisen kinuskikastikkeen.


Kokousvieraiden suolapalaksi käyvät hyvin erilaiset pasteijat. Aamukahville toivotaan usein lihapasteijoita tai hyvää ruisleipää.

Messilän talvi alkoi hyvin aikaisen lumentulon johdosta. Suomalaisten ohella Hollolassa viihtyvät muun muassa venäläiset, virolaiset, britit ja ruotsalaiset.

-On paljon asiakkaita, jotka tulevat joka vuosi uudestaan. Se kertoo siitä, että olemme onnistuneet.

messila_tomi_malmi_ja_toni_laaksonen.jpg : 33Kb<br />

Keittiön toiminnasta vastaavat keittiömestari Tomi Malmi ja keittiöpäällikkö Toni Laaksonen.


TEKSTI:

MARJA NYMAN

KUVAT:

MESSILÄ & MYLLYN PARAS

Tiedoteryhmä