Linnanmäki on makuja tulvillaan

Sushia ja kebab-jäätelöä

Linnanmäen ravintolamaailma uudistui.
Kahvilatarjonnassa pysytellään tutuissa suurimenekkisissä merkeissä, mutta
uuttakin on tulossa.

Linnanmäen ehdoton ykkönen ja klassikko on hattara, se
tekee kesän.

-Hattara on meidän oma keksintö Suomessa. Linnanmäellä
myytiin myös ensimmäiset hampurilaiset ja se on edelleen yksi menekkituotteistamme,
toimitusjohtaja Risto Räikkönen kertoo.


Hattaraa

Hattara ja Linnanmäki ovat monelle pakollinen ihana yhtälö. Huvipuisto avaa
tänä vuonna harvinaisen aikaisin, jo 21. huhtikuuta.

Myös jäätelöllä on kova kysyntä, oli viileää tai
hellettä.

-

Lintsikäynnillä nautiskellaan perinteisiä herkkuja,
jotka muistavat myös iäkkäämmät ihmiset jo omasta lapsuudestaan.
Makkaraperunat, perinteiset munkit ja vohvelit ovat kysyttyjä. Muistan minäkin
ensimmäisestä käynnistäni miltä maistui Lintsin vohveli. Muuta erityistä en
siitä vierailusta juuri muistakaan, hän nauraa.


Vohvelia

Vohveli mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa kruunaa huvipuistopäivän.

Lippa tuli taloon

Linnanmäki palvelee myös yritysasiakkaita, jotka
viettävät osan päivästä kokouksessa tai koulutuksessa ja loppupäivän
rentoutuvat muun muassa mukaan kutsuttujen perheiden kanssa. Virkistyspäivät
ovat yleisiä. Luokkaretkipaikkana Linnanmäki on kestosuosikki.

-Meidän täytyy arvioida tarkkaan kunkin päivän ruoka-
ja kahvilatuotemenekki. Emme voi myydä ei-oota. Onneksi meillä on tässä asiassa
pitkä kokemus.

Linnanmäellä käytetään Myllyn Paras –tuotteita juuri
niiden helppouden, hyvän maun, terveellisyyden ja monikäyttöisyyden takia.

-Uutuutena meillä on tänä kesänä Lippa Sämpylä, joka
taipuu todella moneksi. Se on mainio peruseväs vaikkapa luokkaretkeläisten
eväspussiin sujautettavaksi.


Kinkku-Juusto Lippa Sämpylä

Myllyn Paras Lippa Sämpylä
otettiin ilomielin vastaan Linnanmäen kahvilamaailmassa.

KUVA

MYLLYN PARAS OY

Uuttakin Lintsin makumaailmassa on tarjolla.

-

Hitti tulee varmasti olemaan kebab-jäätelö, jossa
kebab-möykyn näköisestä suklaatornista vuollaan annoksia. Toinen hauska uutuus
on frozen jogurt, eli jätskin ja jogurtin maukas sekoitus.

Kuuden sopan Kattila


Linnanmäki_Kattila_Ravintoloitsijat

Kattila-keittiömaailman ravintoloitsijat.

Kim Heiniö kokosi kuusi ravintola-alan
huippuammattilaista ja uudisti koko Linnanmäen ravintolamaailman.

Linnanmäki on ulkoistanut ravintolatoimintansa. Kuuden
ravintolan Kattila-keittiömaailman konseptin takana on alan visionääri Kim
Heiniö. Hänen ravintolansa Caruzello tarjoilee
modernia eurooppalaista buffetia, josta löytyy jopa vegesushia. Ravintola on
varattavissa myös yksityistilaisuuksiin.

Joka makuun sopiva Lihapullabaari Kuula
on lainannut konseptinsa New Yorkista. Välimerellinen
Coccola painottuu italialaiseen
keittiöön risottoineen, pastoineen ja pitsoineen. Televisiosta tutun Hans Välimäen ravintolaa Amerikan
ihme
on innoittanut pohjoisamerikkalainen ruokakulttuuri. Sen päätuote on
toistaiseksi salainen.
Ilona tarjoilee suomalaisia
makuja suomalaisista raaka-aineista, kuten poronkäristystä ja kalaa. Sushibar
+ Wine
yhdistää skandinaavisen
muotoilun, sushin ja luomuviinit, jotka on tuotu maahan itse.

Ravintoloiden takana ovat Michelin tähtiä omistavat ravintoloitsijat. Se
näkynee myös hinnoissa?

- Pyrimme kohtuuhintoihin, eli että ravintolat ovat oman rahan paikkoja,
toimitusjohtaja Risto Räikkönen vakuuttaa.

TEKSTI

MARJA NYMAN

KUVAT

LINNANMÄKI


Tiedoteryhmä