Hotelli Mesikämmen

Nykyisin yksityisomistuksessa oleva Hotelli Mesikämmen Ähtärissä taipuu
moneksi. Kesällä lapsiperheiden täyttämä hotelli muuttuu syksyllä juhlien,
kokousten ja yritysten virkistyspäivien suosikkipaikaksi tavallisia asiakkaita
unohtamatta.

Järven rantaan, kauniisti polveilevaan maastoon rakennettu hotelli
Mesikämmen valmistui jo vuonna 1976. Kävijöitä on tänä päivänä useammassa
sukupolvessa.

mesikammen-kuva-6-kokoussiipi.jpg : 92Kb<br />

Hoteli Mesikämmenen kokoussiipi sulautuu kauniisti kallioiseen maastoon.

Hotellia on myöhemmin laajennettu sekä remontoitu, muun muassa
kokoussiipi valmistui vuonna 1989. Hotelli on ollut monen ketjun omistuksessa,
kunnes seitsemän vuotta sitten se siirtyi yksityisomistukseen.

-Nykyään meillä on vapaat kädet tehdä työtä
asiakkaiden hyväksi niin kuin parhaaksi näemme, jo 20 vuotta talossa
työskennellyt keittiömestari Marko Vehka-aho sanoo.

Niinpä palvelut sekä lounas-, päivällis- ja a la carte –listat ovat
yksilöllisiä, talon omien ammattilaisten suunnittelemia. Myös asiakkaiden omat
toiveet, esimerkiksi teema-ateriat voidaan räätälöidä mittatilaustyönä.

-Muun muassa syyskuun alussa eräs liitto järjesti
virkistyspäivän koko henkilöstölleen. Tarjosimme soppaa ja Myllyn Paras Lippa
Ruissämpylöitä 1560:lle henkilölle alle kolmessa tunnissa, Vehka-aho kertoo.

mesikammen-kuva-4.jpg : 22Kb<br />

Hotelli Mesikämmen myy kesän aikana noin 5000 Lippa Sämpylää. Keittiö täyttää sämpylät

asiakkaiden toiveiden mukaan.

Vaihteleva asiakaskunta

Mesikämmenen yhteydessä toimii myös kylpylä, joka on Ähtärin kaupungin
omistuksessa. Monipuolisten palveluittensa takia yritykset vuokraavat toisinaan
koko hotellin omaan käyttöön. Samalla voidaan tilata myös palvelut ja ruoat
listojen ulkopuolelta toiveiden mukaan.

Mesikämmenen asiakaskunta koostuu kesäaikaan useasti lapsiperheistä,
jotka käyvät tutustumassa samalla Ähtärin eläinpuistoon tai retkeilevät
lähiluonnossa.

-Joulusta loppiaiseen meillä viihtyvät
venäläisasiakkaat. Myös juhlat, kokoukset ja niin sanotut tavalliset
ravintola-asiakkaat työllistävät meitä mukavasti. Meidän hintamme ovat
kohtuulliset verrattuna esimerkiksi Tampereen hintoihin. Listamme ei ole liian
laaja, panostamme erityisesti laatuun.

Varsinaista kahvilatoimintaa Mesikämmenessä ei ole, mutta kesällä
palvellaan suositulla terassilla. Lapset voivat samalla
käyttää talon leikkihuonetta.

Leipää ja levykakkuja

mansikka_levykakku_pala.jpg : 18Kb<br />

Mansikkainen Levykakku on Hotelli Mesikämmenen asiakkaiden mieleen.

Hotelli Mesikämmen ja Myllyn Paras ovat tehneet yhteistyötä muutamia
vuosia.

-Leipäpuoli palvelee meitä hyvin, on niin kätevää
sulattaa valmiit tuotteet, jotka ovat ja maistuvat tuoreilta. Muun muassa Lippa
Sämpylöitä meillä menee kesän aikana lähes 5000 kappaletta.

-Toinen hyvä puoli on riittävän tiheä toimitusaikataulu
sekä pienet pakkauskoot, jotka eivät vaadi suuria varastotiloja. Laktoosittomat
tuotteet ovat myös kysyttyjä.

Myös levykakut ovat menestyksiä. Mesikämmen käyttää muun muassa
Banaani-Suklaa-, Appelsiini-, Mansikka- ja Sitruslevykakkuja sekä Suklaa-Punajuuripiirakkaa.

-Toivomuksena olisivat myös lajitelma pieniä
aamiaissämpylöitä hotellivieraille vaihteluksi. Myös gluteenittomia tuotteita
kannattaa kehittää lisää, niistä on nykyään kysyntää entistä enemmän, Vehka-aho
toivoo.

MARJA NYMAN

KUVAT

HOTELLI MESIKÄMMEN

MYLLYN PARAS

Tiedoteryhmä