HoReCa ja HTC Helsinki - kevein herkuin jouluun

Bisnesasiakas toivoo
kevyttä ja trendikästä pikkujoulusyötävää. Kinkut ja laatikot säästetään
kotijouluun.

Vuosien mittaan asiakkaiden toiveet tarjottavien, myös
pikkujoulutarjoilun, suhteen ovat muuttuneet huimasti. Sen tietää Suomen
ensimmäisessä High Tech Centerissä (HTC) työskentelevä palvelupäällikkö Sina
Palkeinen.

Meren rannassa Helsingin Ruoholahdessa sijaitseva HTC
Helsinki on näyttävä ja tasokas yrityspuisto. Asiakkaita palvelee muun
muassa kahvila-ravintola
Santa Maria, joka hoitaa myös
runsaasti tilaustarjoilua muun muassa kokous-, sauna ja muihin edustustiloihin.

-Ympärillä on 49 yritystä. Pelkästään
jo aamiaisella voi käydä toista sataa asiakasta. Yritysasiakkaat haluavat
nopeaa palvelua, he ovat trenditietoisia ja vaativia, Palkeinen kertoo.

Palkeisen
mukaan on täysi mahdottomuus esimerkiksi leipoa itse aamiaissämpylät.

-Meille tulee muun muassa Myllyn Paras
–yhtiön sämpylöitä ja leipää, ja niitä on kiitetty kovasti. Me myös paistamme tuotteita
useaan otteeseen päivän mittaan ja näin asiakkailla on aina tuoretta tarjolla.

-Emme enää juurikaan käytä leipomoiden
palveluita. Tilanne elää koko ajan, ei mikään leipomo pysty reagoimaan pikatilanteisiin,
nopeisiin henkilömäärien muutoksiin. Emmekä halua myöskään turhaa hävikkiä.

HTC Keittiömestari Timo Jyrkkänen

HTC:n
Santa Marian keittiömestari Timo Jyrkkänen esittele bisnesasiakkaiden
suosikkeja, joita ovat muun muassa kokojyväviljasämpylät runsain täyttein.

Pientä
hyvää

Ajan
trendit näkyvät kysynnässä.

-Vaalean leivän ja vehnäsämpylöiden
sijasta halutaan grahamia, kokojyväviljaa, siemeniä ja muita terveellisiä
aineksia. Kokoustarjoiluun toivotaan myös hedelmiä lähes aina.

-Iltapäiväkahvin makeana palana
halutaan pieniä kakkupaloja tai muuta pientä suupalaa. Isot viinerit ja
korvapuustit eivät mene, eikä niitä voi keittiössäkään leikellä pienemmiksi. Munkkeja
ja donitseja ei halua enää kukaan. Isännät ja emännät ovat valveutuneita ja
tietävät mitä heidän asiakkaansa haluavat. Ja jos ja kun sama isäntä kestitsee
eri vieraita monta kertaa viikossa, he vaativat myös vaihtelua.

Palkeisella
onkin tärkeä toive.

-Kakut, joista voi leikata tarvittaessa
pieniä paloja palvelevat niin hyvin, että toivoisin hartaasti vastaavaa olevan
tarjolla myös suolaisella puolella. Meillä menisivät hyvin erilaiset piiraat,
joista saa leikattua ”suupaloja” tarjolle.

Palkeisen
mukaan yrityksille ei niinkään merkitse hinta vaan laatu.

Joulutorttuja
toivotaan

Joulutunnelmaan
yritysmaailman arjessa siirrytään melko myöhään. Kinkut ja laatikot halutaan
nauttia kotona perheen parissa. Pikkujouluja toki pidetään, mutta tarjoilulta
odotetaan jotakin uutta.

-Jouluaterioilla pitää olla muuten
näyttävyyttä ja jouluista tunnelmaa. Jouluisia makuja toivotaan uusin tavoin,
vaikkapa inkiväärillä tai kanelilla maustettua kastiketta.

-Jos olisi tarjoilla piirakoita, niin
täytteenä maistuisivat sienet, sipuli ja muut kasvikset ja juustot, kuten
leipäjuusto.

On
kuitenkin perinteitä, jotka säilyvät.

-Joulutorttu menee kyllä ja sen
innovaatiot ovat hyvin tervetulleita.

-Kotipullan tyyppinen vähärasvainen,
jouluisesti korosteltu tai maustettu pikkupulla, kooltaan noin 55-60 grammaa
menisi joulun alla kokouskahvituksilla hyvin.


Tähtitortut

Joulutorttu
on kysytty joulun ajan kokous- tai kahvilatuote myös HTC:n Santa Maria
–kahvila-ravintolassa. Myllyn Paras on kehitellyt
paistamista vaille olevan, valmiiksi luumuhillolla täytetyn tähtitortun. Sen helpommaksi
torttujen valmistus ei voi enää tulla.

Palkeinen
on huomannut vielä yhden mielenkiintoisen muutoksen asiakaskunnassa.

-Erityisesti miehet toivovat
terveellistä syötävää, vähän rasvaa, täysjyväviljaa ja pienempiä annoskokoja.
He ovat terveystietoisempia kuin naiset, Palkeinen yllättää.

TEKSTI

MARJA
NYMAN

KUVAT

MARJA NYMAN JA MYLLYN PARAS OY



Tiedoteryhmä