Piparinleivonnan Suomen Mestaruus 2013 on ratkennut

Keinuhevonen piparitaikinasta

Jo kolmannen kerran järjestetyn Myllyn Paras Piparinleivonnan Suomen Mestaruus -kilpailun voittaja ratkesi lauantaina.

Pitkin marraskuuta kilpailuun saapui satoja osallistumisia. Kilpailusivustolle lähetetyt upeaakin upeammat valokuvat itse tehdyistä piparkakkutöistä hurmasivat yleisön ja tuomariston. Tuomaristo valitsi kymmenien ehdokkaiden joukosta kolme finalistia kilpailemaan Piparinleivonnan Suomen Mestaruudesta.

Finaali järjestettiin 7.12. kauppakeskus Jumbossa. Finalistit leipoivat ja koristelivat itse ideoimansa piparkakkutyön. Raaka-aineena oli valittavissa voilla leivottu Perinteinen Piparkakkutaikina tai margariinipohjainen Laktoositon Piparitaikina. Aikaa oli 1½ tuntia. Kisa oli aikataulultaan tiukka, koska annetussa ajassa tuli piirtää kaavat vapaalla kädellä, leipoa pipariosat, paistaa ne, jäähdyttää, koota ja koristella luomus käyttäen maksimissaan kolmea eri elementtiä, joista yksi oli pikeerikuorrute.

Voittajaksi valittiin Ninna Mäkinen Raisiosta ”KEINUHEVONEN”-työllään - tämä pipariheppa oikeasti keinui! Tuomarit arvostivat uutta ideaa piparileivontaan, työn huolellista suunnittelua, tarkkaa työtä ja upeaa lopputulosta. Tuomareina toimivat kondiittori- ja leipurimestari Iiro Heinonen, kotitalousopettaja Arja Elina Laine ja radiojuontaja Kimmo Vehviläinen.

Keinuhevonen

Toisen sijan saavutti Kirsi-Marja Penttilä Aitoosta. Hänellä oli mainio idea tehdä piparirasia, jota voi käyttää myös lyhtynä, ikkunat hän teki siihen nallekarkeista. Eriväriset karkit sulivat uunissa rasiaan kauniisti ikkunoiksi. Koristelu oli kaunista.

Lyhty

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.