Huolehdi hygieniasta

Talvipäivän mausteinen lihapata

Bakteereja on kaikkialla, käsissä, pinnoilla ja myös elintarvikkeissa. Jos käsittelet elintarvikkeita väärin, tietyt bakteerit ruoassa voivat sairastuttaa sinut. Ruokamyrkytyksiä voidaan kuitenkin estää riittävällä hygienialla.

  • Aloita ruoanvalmistus aina perusteellisella käsienpesulla
  • Älä valmista ruokaa muille sairaana
  • Säilytä elintarvikkeet oikeissa lämpötiloissa
  • Pese kasvikset ennen käyttöä, huuhdo ne vielä kuorimisen jälkeenkin
  • Käsittele raakoja ja kypsiä elintarvikkeita erillisillä työvälineillä
  • Pese raa'an lihan ja kalan kanssa kosketuksissa olleet työvälineet, astiat ja leikkuulaudat sekä kädet huolellisesti
  • Kypsennä naudanliha yli 70 asteiseksi, possun ja broilerin liha yli 75 asteiseksi
  • Tarjoa ruoka valmistuksen jälkeen mahdollisimman pian yli 60 asteisena

Teksti: Maa- ja kotitalousnaiset

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.