Orzotto, josta Suomessa käytetään myös suomenkieleen väännettyä kummallisen kuulloista ohratto-nimitystä, on alunperin Koillis-Italian Friuli-Venetsia Giulian alueelta kotoisin oleva ruokalaji. Orzotto on kuin risotto, jossa risottoriisi on korvattu ohrasuurimoilla. Orzottoa voi valmistaa samaan tapaan kuin risottoa, käyttäen samoja aineksia kuin erilaisissa risotoissakin.
Kurpitsa
Kurpitsasta on moneksi ja kuitupitoista kurpitsaa kannattaa käyttää monipuolisesti ruoanlaitossa. Kurpitsa onkin valittu vuoden 2021 vihannekseksi!
Kurpitsasta on moneksi ja kuitupitoista kurpitsaa kannattaa käyttää monipuolisesti ruoanlaitossa. Kurpitsa on vuoden 2021 vihannes!
Tässä valkoisessa kesäkurpitsalasagnessa yhdistyy uunipastan ruokaisuus ja kesäkurpitsan keveys. Tuore mozzarella ja bessiamelle-kastike tuovat ruokaan hyvälle lasagnelle ominaista täyteläisyytttä.
Tämä kahden juuston kesäkurpitsapiirakka on herkullinen syysleivonnainen. Piirakan valmistaminen on helppoa, kun käytät pohjana kaupan pakastealtaasta löytyvää Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa.
Kesän sadosta valmistuva helppo kahvikakku maistuu perinteiselle kardemummalle. Poikkeuksellisesti tälle kakulla mehevyyden antaa kesän satokauden kesäkurpitsa. Usein kesäkurpitsakakut maustetaan jouluisilla mausteilla, kuten inkiväärillä, neilikalla ja kanelilla. Näin kesän alussa halusin raikastaa kakkua ja maustaa sen tällä kertaa kardemummalla.
Kurpitsa on olennaisena osana amerikkalaisessa halloween-juhlinnassa. Samaan tapaan sitä käytetään nykyään myös Suomessa. Kurpitsoita käytetään juhlien rekvisiittana, mutta sitä käytetään myös monissa halloween-tarjoiluissa. Minä kehittelin syksyyn ja halloweeniin sopivan mausteisen kurpitsakeiton ja sen kanssa tarjoiltavaksi lehtitaikinalla päällystetyt pienet juustot eli juustomuumiot.