Viehkeä Vattupiirakka

Viehkeä Vattupiirakka

Yhdistä valmis pyöreä piirakkapohja ja ihanat vadelmat, näin saat helpolla hyvää Viehkeää vattupiirakkaa.

piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
Täyte:
100gvadelmahilloa
2-3dlvadelmia
2-3dlkarhunvadelmia
2dlmaitorahkaa tai maustettua rahkaa
2dlkookosmaitoa
2munaa
2tlvaniljasokeria
½dlsokeria
1dlkookoshiutaleita

Valmistusohje

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle hillo, vadelmat sekä rahka, johon on sekoitettu kookosmaito ja muna. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä paksumpi piirakka ja pidempi paistoaika.

VINKKI 1: Jos et saa karhunvadelmia, käytä piirakkaan n. 5 dl vadelmia. Myös mustikat, puolukat ja lakat sopivat. VINKKI 2: Kookosmaidon tilalla voit käyttää kermaa tai kermaviiliä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)