Vegaaniset avokado-quorn-täytteiset syötävät kupit

Vegaaniset avokado-quorn-täytteiset syötävät kupit

Quorn-tuotteet ovat sarja erilaisia sieniproteiinivalmisteita, jotka ovat lihattomia, soijattomia, kolesterolittomia ja vähärasvaisia.

Quorn-tuotteet ovat maultaan mietoja, eikä niissä ole ominaismakua kuten soijassa.

Kuutiot ja fileet muistuttavat rakenteeltaan broilerinlihaa.

Quorn-tuotteista ainakin nugetit ovat vegaanisia, mutta joissakin quorn-tuotteissa on munanvalkuaista sideaineena.

Ohjeessa makua quornille antaa "Hoi sin" -kastike. Se on paksu paahteisen mausteinen kiinalainen maustekastike, jota myydään tölkeissä kaupan maustekastikehyllyllä.

Syötävät kupit ovat mainio alkuruoka, mutta sopivat myös lisukkeeksi.

20 keskikokoista kuppia (halkaisija n. 8 cm)
Kupit:
1pktMyllyn Paras Neljän Viljan Ruokapiirakkataikinaa (400 g)
2dlpaahdettua, suolattua pähkinäsekoitusta
Maustettu quorn kastikkeessa:
1rklHoi sin -kastiketta
1rklmakeaa soijakastiketta
1rklkuivaa sherryä
1cmchilipalkoa
300gquorn-nugetteja (vegaaninen) tai quorn-suikaleita tai -rouhetta (lihaton) (1 ps pakaste)
Lisäksi täytteeseen:
3avokadoa
1rkllimenmehua
3kevätsipulia
100gsokeriherneen palkoja
1rkloliiviöljyä
100gituja
tuoretta korianteria tai basilikaa

Valmistusohje

Ota valitsemasi quorn-valmiste sulamaan. Sulata myös taikina ja kauli sitä isommaksi ja ohuemmaksi. Ota pyöreällä muotilla tai tölkin suulla n. 10 cm halkaisijaltaan olevia pyörylöitä. Painele pyörylät mataliin laakeisiin irtopohjavuokiin tai silikonivuokiin vuoraten ne taikinalla. Hienonna suolapähkinät ja levitä rouhetta kuppien pohjille. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 10–15 min, kunnes taikina saa kauniin värin. Irrota kupit lämpiminä vuoistaan.

Sekoita Hoi sin -kastike, soija, sherry ja hienonnettu chili kulhossa. Lisää quorn-valmistetta, tarvittaessa leikkaa sitä pienemmiksi paloiksi ja anna seoksen maustua.

Halkaise avokadot ja kuutioi sisus, mausta heti limellä. Se estää myös tummumisen. Viipaloi sipulit ja sokeriherneet.

Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää maustuneet quornit ja paista niitä pannulla 5 minuuttia. Lisää sipuli ja sokeriherneviipaleet, jatka paistamista 5 minuuttia. Lisää lopuksi avokadokuutiot ja idut, kuumenna vain nopeasti.

Jaa täyte ruiskuppeihin. Koristele tuorein yrtein. Tarjoile heti lämpimänä esimerkiksi vegaanisena alkupalana tai tarjoile kylmänä vegaanisen cocktail-pöydän naposteltavana.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)