Vaaleat joulupiparit kahdella eri täytteellä

Vaaleat Joulupiparit kahdella eri täytteellä
35 min, josta valmisteluaika 25 min

Tässä pipareihin on käytetty uutta Myllyn Paras Vaalea Piparitaikinaa.

Uutuustaikinassa maistuu omena, kaneli ja inkivääri.

Täytteeksi on kaksi erilaista vaihtoehtoa: trendikäs vadelmahillo, joka syntyy kätevästi chia-siemenillä ja perinteisempi aprikoosi-kookostäyte.

Mikäli et pidä kookoshiutaleista, voit käyttää niiden tilalla mantelilastuja.

n. 20 kpl
Piparit:
1pktMyllyn Paras Vaalea Piparitaikinaa (500 g)
Vadelma-chiahillo:
3dlvadelmia (pakaste)
2-3rklchia-siemeniä
1rklsokeria
Aprikoositäyte:
100gaprikoosimarmeladia
1dlkookoshiutaleita
Koristeluun:
1dltomusokeria

Valmistusohje

  1. Valmista ensin täytteet. Mittaa kattilaan jäiset vadelmat, chia-siemenet ja sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi, ota heti pois liedeltä.
  2. Aprikoositäytettä varten sekoita paistonkestävään marmeladiin kookoshiutaleet.
  3. Kauli sulanut taikina 2–3 mm:n vahvuisiksi levyiksi jauhotetulla pöydällä. Painele piparimuoteilla sydämen, tähden ja perinteisen piparin muotoisia kuvioita taikinaan ja nosta ne lastalla paistopellille leivinpaperin päälle väljästi. Tee puoleen pipareista mahdollisimman iso aukko pienellä piparimuotilla tai terävän veitsen kärjellä muotoillen. Nosta keskelle jäävät ”keskuspalat” pois. Voit leipoa niistä uusia pipareita tai paistaa ne sellaisenaan pieninä pipareina. Säästä ainakin 1 ”keskuspala-pipari” loppuvaiheen tomusokerointiin.
  4. Paista pipareita uunin keskitasolla n. 200 asteessa n. 5–7 min. Piparit palavat helposti. Ole tarkkana. Anna piparien jäähtyä.
  5. Levitä täyte piparien väliin niin, että toiseksi puoleksi tulee aina ikkunallinen pipari. Puoleen pipareista voit laittaa punaisen vadelmatäytteen ja puoleen keltaisen aprikoositäytteen.
  6. Sihtaa lopuksi piparien päälle tomusokeria. Käytä yhtä paistettua ”keskuspalaa” hillon päällä. Se estää, että keskelle ei tule tomusokeria ja näin syntyy kaunis kontrasti keskuksen ja reunan välille.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Miksi käytetään paiston kestävää marmelaadia, kun sitä ei kuitenkaan ohjeen mukaan paisteta? Ilmeisesti täytteeksi voisi käyttää mitä tahansa makuun sopivaa hilloa vai?
Paistonkestävä marmeladi on hiukan jämäkämpää rakenteeltaan, jolloin se ei niin paljoa pursua piparien välistä kuni tavallinen hillo. Terveisin, Kuluttajaneuvonta