Ainekset noin 25 kpl annosta

8
dl
vettä tai piimää
50
g
hiivaa
n.½
dl
kuivattua sieni- tai kasvirouhetta tai yrttejä
2
rkl
tummaa- tai fariinisokeria
2
tl
mineraalisuolaa
(1-2 rkl kuminaa)
50
g
öljyä

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää lese, haluamasi maustavat aineet, öljy sekä vähitellen jauhot. Alusta hyvin taikinaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  2. Leivo kohonnut taikina pötköksi, paloittele se 25:een osaan. Leivo paloista 15-20 cm:n pituisia nauhoja ja solmi ne löysästi yksinkertaisiksi solmuiksi uunipellille kohoamaan. Voit laittaa nauhat myös sydämen muotoon, jolloin saat sydänsämpylöitä.
  3. Anna kohota kaksinkertaisiksi. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 12-15 min.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.