Terveelliset Kaurasämpyläsolmut

Terveelliset Kaurasämpyläsolmut
noin 25 kpl
8dlvettä tai piimää
50ghiivaa
7dlMyllyn Paras Kauraleseitä
n.½dlkuivattua sieni- tai kasvirouhetta tai yrttejä
2rkltummaa- tai fariinisokeria
2tlmineraalisuolaa
(1-2 rkl kuminaa)
50göljyä
12dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää lese, haluamasi maustavat aineet, öljy sekä vähitellen jauhot. Alusta hyvin taikinaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Leivo kohonnut taikina pötköksi, paloittele se 25:een osaan. Leivo paloista 15-20 cm:n pituisia nauhoja ja solmi ne löysästi yksinkertaisiksi solmuiksi uunipellille kohoamaan. Voit laittaa nauhat myös sydämen muotoon, jolloin saat sydänsämpylöitä. Anna kohota kaksinkertaisiksi. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 12-15 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)