Täytetyt jäädykepiparit

Täytetyt jäädykepiparit

Nämä täytetyt piparit voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen ja tarjota sitten jouluna vaikka jälkiruoaksi. Perinteinen Piparkakkutaikina on voilla leivottua ja Laktoositon Piparitaikina sopii laktoosittomaan ruokavalioon. Sukaatti on sokeroitu, kuivattu sukaattisitruunan kuori, jota käytetään paloiteltuna leivonnaisten mausteena ja koristeena. Katso video ohjeen alta, kuinka Arja Elina Laine valmistaa näitä ihania jäädykepipareita Liv & Learn: Arjan keittiössä -ohjelmassa.

n. 20 kpl
1pktMyllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa (500 g)
tai Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g)
Täyte:
200gappelsiinimarmeladia
400gvaniljarahkaa
1dlkookoshiutaleita
1dlmantelirouhetta
100gsukaattia
2rklappelsiini- tms. likööriä tai puristettua appelsiinimehua
Koristeeksi:
tomusokeria

Valmistusohje

Kaaviloi sulanut piparitaikina 3-4 mm paksuiseksi levyksi. Ota siitä muotilla perinteisen mallisia tai sydänpipareita, noin 40 kpl. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 6-9 min ajan piparien koosta ja paksuudesta riippuen. Anna piparien jäähtyä.  Sekoita täytteen aineet keskenään, tarkista maku. Laita kahden piparin väliin paksu kerros täytettä. Laita piparit pakastimeen. Jäisinä voit laittaa ne muovipussiin tai pakasterasiaan. Ennen tarjoilua sihtaa pinnalle tomusokeria. Saat koristeeseen haluamasi kuvion, esim. pienen sydämen, kun leikkaat paperista sellaisen ja laitat sen piparin keskelle ennen tomusokerin sihtaamista. 

VINKKI: Appelsiinimarmeladin tilalle sopii karpalohillo ja sukaattien tilalle (kuivatut) karpalot.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)