Täyteläiset Riisipiirakat Päällystettyinä

Täyteläiset Riisipiirakat Päällystettynä

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

9 arviota
Valmisteluaika
25 min
Kokonaisaika
25 min

Cocktail-Riisipiirakat ovat ihania aamu-, väli- ja iltapaloja. Ne voivat korvata myös ruoan, kunhan niihin laittaa täyteläiset, ruokaisat päällysteet.

Piirakoiden kanssa voi tarjota klassisena vaihtoehtona munavoita, sen voi myös keventää raejuustolla. Piirakoista saa myös juhlaruokaa, mikäli on juhlia tulossa.

Näillä voi korvata päällystetyt voileivät. 

Katso video ohjeen alta. Korvaa videolla käytetyt vierasvarapiirakat itse uunissa paistamillasi cocktail-riisipiirakoilla.

Jos haluat, voit valmistaa riisipiirakat alusta alkaen itse, katso ohje tästä linkistä.

Ainekset n. 14 kpl annosta

Täyteidea 1: Lohi-munapiirakat
2
keitettyä munaa
200
g
kylmäsavulohta tai muuta savukalaa
rucolaa tai lehtisalaattia
(tilliä)
Täyteidea 2: Pikantit Juustopiirakat lämpimien voileipien tyyliin
1,5
dl
aprikoosimarmeladia
200
g
savujuustoa, vuohenjuustoa tai kevyt sinihomejuustoa
150
g
parmesaanilastuja
rosmariinia (tuoretta, jos löytyy)
Täyteidea 3: Riisipiirakat ja Kevennetty munavoi
4
keitettyä munaa
75
g
voita tai margariinia
200
g
raejuustoa (1 tlk)
tuoretta persiljaa

Ohje

Jokainen täyteidea on mitoitettu noin kahdeksalle piirakalle. Paista pussillinen piirakoita pakkauksen ohjeen mukaan. Valitse näistä esimerkiksi 2 mieluisinta täytettä.

  1. Täyteidea 1, Lohi-munapiirakat: Laita kypsien piirakoiden päälle keitettyä munaa viipaleina, savulohta, rucolaa ja tilliä.

  2. Täyteidea 2, Pikantit Juustopiirakat lämpimien voileipien tyyliin: Jätä lähes kypsät piirakat uunipellille leivinpaperin päälle. Sivele päälle marmeladia. Siivuta juusto ja nosta jokaiselle piirakalle 2 ohutta juustoviipaletta. Ripottele pinnalle hieman tuoretta rosmariinia. Paahda 230-asteisen uunin toiseksi ylimmällä tasolla hetki, kunnes juusto pehmenee ja saa väriä. Voit halutessasi laittaa aprikoosimarmeladin tilalle tai lisäksi savukalaa, savukinkkua, kypsää kanafilettä tai vaikkapa jauhelihapihviä.

  3. Täyteidea 3, Riisipiirakat ja Kevennetty munavoi: Keitä munat ja murskaa ne pehmeän voin kanssa haarukalla. Lisää lopuksi raejuusto. Tarjoile kypsien piirakoiden kanssa. Käytä koristeluun persiljaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.