Taateli-rahkataskut

Taateli-rahkataskut

Katso myös suolainen täytevaihtoehto: Vuohenjuusto-punasipulitaskut.

10 kpl
1pktMyllyn Paras Voitaikinaa (500 g)
munaa
mantelilastuja, raesokeria
Täyte:
150gkuivattua taatelia
1dlvahvaa kahvia
½dlsokeria
3rklAmaretto-likööriä
1tlkkuohukermaa (2 dl)
1tlvaniljasokeria
1tlkmaitorahkaa (250 g)
mintunlehtiä
(hopeisia nonparellikuulia)

Valmistusohje

Valmista ensiksi voitaikinataskut: Kauli jokainen Voitaikinalevy puolet ohuemmaksi, ja leikkaa ne kahtia. Näin saat 10 kpl noin 10 x 15 cm:n kokoisia taikinalevyjä. Pistele syntyneet taikinalevyt haarukalla tiheästi ja paina kevyesti taikinalevyn keskelle taitosviiva leipäveitsen tylsällä reunalla. Taita taikinalevy kaksinkerroin niin, että taitosviiva jää taskun sisäpuolelle. Voitele taskut munalla ja ripottele halutessasi päälle mantelilastuja ja raesokeria koristeeksi. Paista taskuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min. Raota taskuja auki varovasti heti kuumina. Anna jäähtyä 10–15 min ennen täyttämistä.

Valmista täyte: Tee taateli-kahvi-amarettosose keittämällä kuivattua taatelia vahvassa sokeroidussa kahvissa, mausta liköörillä. Keitä hetki sekoittaen (5-10 min). Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää siihen rahka ja jäähtynyt taatelisose. Voit myös jättää yhdistämättä täytteet keskenään ja laittaa väliin erikseen taateliseosta ja erikseen kerma-rahkaseosta. Koristele mintunlehdin ja halutessasi hopeisin nonparellikuulin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Tosi helpon näköistä. Ajattelin heti kokeilla. Myös hyvä idea viedä vaikka paketti pakastetta, kun menee kylään. Jokainen saa laittaa omia mielimakuja väliin. Joulun odotusta kaikille.