Taateli-rahkataskut

Taateli-rahkataskut

Arja Elina Laine ja radio NRJ:n Tuija Pehkonen valmistivat yhdessä näitä täytettyjä voitaikinataskuja, katso video alta! Katso myös suolainen täytevaihtoehto: Vuohenjuusto-punasipulitaskut.

10 kpl
10kplMyllyn Paras Voitaikinataskuja
munaa
mantelilastuja, raesokeria
Täyte:
150gkuivattua taatelia
1dlvahvaa kahvia
½dlsokeria
3rklAmaretto-likööriä
1tlkkuohukermaa (2 dl)
1tlvaniljasokeria
1tlkmaitorahkaa (250 g)
mintunlehtiä
(hopeisia nonparellikuulia)

Valmistusohje

Levitä jäiset taskut pellille leivinpaperin päälle erikseen sulamaan uunin lämpenemisen ajaksi. Voitele taskut munalla, ripottele halutessasi päälle mantelilastuja ja raesokeria koristeeksi. Paista 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15-20 min kauniin värisiksi. Voit myös paistaa levyt jäisinä ilman voitelua ja koristelua. Anna jäähtyä 10-15 min ennen täyttämistä. Valmista täyte: Tee taateli-kahvi-amarettosose keittämällä kuivattua taatelia vahvassa sokeroidussa kahvissa, mausta liköörillä. Keitä hetki sekoittaen (5-10 min). Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää siihen rahka ja jäähtynyt taatelisose. Voit myös jättää yhdistämättä täytteet keskenään ja laittaa väliin erikseen taateliseosta ja erikseen kerma-rahkaseosta. Koristele mintunlehdin ja halutessasi hopeisin nonparellikuulin.

VINKKI: Voit paistaa taskuja vaikka vain kaksi kerrallaan. Täytettä tarvitaan tällöin pienempi määrä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Tosi helpon näköistä. Ajattelin heti kokeilla. Myös hyvä idea viedä vaikka paketti pakastetta, kun menee kylään. Jokainen saa laittaa omia mielimakuja väliin. Joulun odotusta kaikille.