Supermarjamisu

Supermarjamisu
pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-28 cm
Torttupohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
Kypsälle pohjalle:
1dlvahvaa (maito)kahvia
3rklmantelilikööriä (esim. Amaretto) tai muutama tippa manteliesanssia
2dltyrnisurvosta tai -hilloa
Täytevaahto:
1tlkvaahtoutuvaa vaniljakastiketta (2½ dl)
1tlkmascarponejuustoa (tai kevyemmin maitorahkaa) (200 g)
1-2rklsokeria
1tlvaniljasokeria
2rklmantelilikööriä tai muutama tippa manteliesanssia
Koristeeksi:
lakkoja
mintun lehtiä

Valmistusohje

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan
pohjalle ja reunoille tasaisesti. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilällä
kauniin kullan keltaiseksi, noin 10-15 min. Vuoan koko eli piirakan paksuus
vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Valmista täytevaahto. Vatkaa vaniljakastike kovaksi
vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen eli hieman pehmennyt tuorejuusto tai
maitorahka. Mausta seos sokerilla, vaniljasokerilla ja liköörillä tai
esanssilla. Sekoita mantelilastut joukkoon.

Kostuta torttupohja hyvin. Levitä päälle tyrnisurvos
ja sen päälle täyte. Koristele lakoilla ja mintun lehdillä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)