• Joulupiparien leivonta on kätevää pakastepiparitaikinoista. Sekoita makeaan piparitaikinaan suolapähkinöitä – makea ja suolainen maku toimivat hyvin yhdessä!
  • Leipomalla itse pipareita saat herkullisen tuoksun ja maun kotiisi!
  • Perinteinen Piparkakkutaikina on voilla leivottua ja Laktoositon Piparitaikina sopii laktoosittomaan ruokavalioon.

Ohje

  1. Levitä taikinalevy/-levyt sulamaan huoneenlämpöön n. 45 min ajaksi. Leikkaa 2 dl suolapähkinöitä veitsellä tai monitoimikoneella rouheeksi, jätä loput koristeeksi.

  2. Sekoita rouhe ja taikina käsin tasaisesti ja leivo taikinasta paksu pötkö. Leikkaa se n. 30 osaan ja pyörittele palaset palloiksi.

  3. Asettele pallot väljästi leivinpaperille uunipellille, painele hieman matalammiksi ja laita jokaisen keskelle suolapähkinä. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 5-8 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

7 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.