Suklaa-kauramuropullat

Suklaa-kauramuropullat
1 t 45 min, josta valmisteluaika 35 min
  • Käteviä pullataikinan kohotuspaikkoja: 40-asteisen uuni tai keittiöallas, jossa kuumaa vettä.
  • Kauramurotaikina pullassa antaa mehevyyden.
  • Pullat kohotetaan uudelleen, voidellaan ja paistetaan.
noin 16 kpl
1annos (3 dl nestettä) itse tehtyä Myllyn Paras Pullataikinaa
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
n. 125gtummaa tai valkoista suklaata raasteena
Pinnalle:
munaa
raesokeria/mantelirouhetta

Valmistusohje

  1. Valmista ensin 3 dl nesteestä annos pullataikinaa. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina n. 50 x 40 cm:n levyksi. Kohota leivinliinalla peitettynä paksuudeltaan kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa, esim.40‐asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (n. 30 min). 

  2. Ota kauramurotaikina sulamaan. Rouhi suklaa, esim. raastimella, sekoita suklaarouhe kauramurotaikinaan. Kauli suklaataikina isoksi levyksi, esim. silikonisen alustan tai leivinpaperin päällä. Kumoa suklaamurolevy kohonneen pullataikinalevyn päälle. Kääri levyt tiukalle rullalle. Nipistä rullan saumakohta kiinni ja jätä se rullan alle.

  3. Leikkaa rullasta n. 3 cm:n levyisiä viipaleita. Laita viipaleet leikkauspinta ylöspäin paperisiin muotteihin. Peitä pullat ja anna niiden kohota lämpimässä paikassa n. 30 min. Voitele pullat munalla ja ripottele pinnalle raesokeria ja / tai mantelirouhetta tai -lastuja. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min, kunnes pullat ovat kauniin värisiä.

VINKKI: Voit halutessasi leipoa kohonneesta pakastepullataikinasta pikkupullia. Saksi ne päältä ruusukkeiksi, paina keskelle nokare suklaista kauramurotaikinaa, voitele ja paista.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)