Streusel

Streusel

Lue lisää Madame Millefeuillen blogikirjoituksesta.

1pktMyllyn Paras Voitaikinaa
110gsokeria
150gvoita
180gjauhoja
1pktmaustamatonta tuorejuustoa
1prkranskankermaa
1tlkaprikooseja tai persikoita sokeriliemessä (voit myös käyttää tuoreita, mikäli sesongissa)

Valmistusohje

Mittaa sokeri ja jauhot kulhoon sekä kuutioitu voi. Nypi sormin crumblemaiseksi taikinaksi. Voit myös vaihtoehtoisesti tehdä taikinaista yhtenäistä ja painaa sen metallisen lävikön (reiän koon oltava noin 0,5cm) läpi lastalla, jolloin lopputuloksena on pieniä taikinapötköjä.

Ota toinen kulho ja sekoita maustamaton tuorejuusto sekä ranskankerma keskenään tasaiseksi massaksi.

Leikkaa aprikoosit tai persikat lohkoiksi.

Kaulitse voitaikina noin 0,5 cm paksuiseksi levyksi. Leikkaa siitä haluamasi muotoisia ja kokoisia paloja. Levitä pinnalle tuorejuusto-ranskankermamassaa jättäen noin 1 cm reunoista ilman täytettä. Nosta päälle hedelmäviipaleita.

Rypytä reuna sormin ja lopuksi ripottele pinnalle streuselia. Voit myös halutessasi tehdä piirakan vuokaan.

Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia, kunnes reunat ovat kauniin kullanruskeat ja pohja rapea.

Streusel

Resepti:
Madame Millefeuille

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)