Sporttipastaa uunipaahdetuilla vihanneksilla, lohella ja vaahto-limekastikkeella

sporttipastaa uunipaahdetuilla vihanneksilla, lohella ja vaahto-limekastikkeella
  • Sporttipasta sisältää todella runsaasti proteiinia, 25 g/100 g pastaa.
  • Terveellinen pastaruoka syntyy lisäämällä sporttipasta-annokseen värikkäitä kasviksia ja kalaa, kuten alla olevassa ohjeessa on tehty.
  • Pieni määrä raikasta limekastiketta kruunaa herkun.
  • Halutessasi voit käyttää limekastikkeen tilalla sitruunaöljyä ja limeviipaleita.
4:lle
Pasta:
1pssMyllyn Paras Sporttipastaa (300 g)
Uunivihannekset ja lohikuutiot:
1-2rklrypsi- tai oliiviöljyä
3isoa porkkanaa
1punasipuli
200gparsakaalia
1-2tlrouhittua mustapippuria
2pienehköä kesäkurpitsaa (esim. vihreä ja keltainen)
400glohta isoina kuutioina
250gerivärisiä pieniä tomaatteja
1dlkurpitsansiemeniä
1tlsuolaa
Vaahto-limekastike:
2kplison munan keltuaista
1lime
1dlkuohukermaa tai kookoskermaa (esim. Alpro Coconut Cuisine)
½suolaa
1/3tlhienonnettua valkopippuria
Koristeeksi:
tuoreita yrttejä, esim. basilikaa tai korianteria

Valmistusohje

Laita leivinpaperi uunipellille ja sivele sille öljyä. Kuori ja viipaloi porkkanat ja sipuli n. 1 cm paksuiksi viipaleiksi, irrottele sipulin kerroksia hieman toisistaan. Leikkaa parsakaalin paksu varsi ja kukintojen varret n. 1 cm viipaleiksi, jätä kukinnot odottamaan. Levitä porkkana-, sipuli- ja parsakaalin varsipalat uunipellille, pirskottele päälle vielä öljyä ja rouhi mustapippuria. Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia.

Huuhdo ja pilko sillä aikaa kesäkurpitsat isoiksi paloiksi. Fileoi ja kuutioi lohi tarvittaessa. Tomaateille riittää huuhtelu. Lisää kaikki edellä mainitut aineet ja parsakaalinkukinnot sekä kurpitsansiemenet uunipellille, ripottele päälle suolaa ja halutessasi rouhi hieman lisää mustapippuria. Jatka kaikkien aineiden paistamista uunissa vielä 15 minuuttia.

Keitä samaan aikaan pasta erikseen kattilassa kiehuvassa vedessä kypsäksi. Keittoaika on 9 minuuttia.

Valmista pastan kiehumisen aikana nopea limekastike. Varaa ensin kaikki aineet valmiiksi. Purista tuoreesta limestä mehua ja mittaa siitä tarkka 2 rkl mehumäärä juomalasiin.

Laita huoneenlämpöiset keltuaiset pieneen (½-1 litra) korkeareunaiseen kuumuutta kestävään kulhoon (esim. keraaminen). Kun aloitat vispaamisen sähkövatkaimella, älä lopeta sitä ennen kuin kastike on valmis.

Vispaa ensin keltuaisia 2 minuuttia voimakkaasti vatkaten. Kuumenna samaan aikaan limenmehu mikrossa kiehuvaksi, lisää kuuma mehu nauhana keltuaisten joukkoon jatkaen vispaamista noin yhden minuutin ajan. Kuumenna samaan aikaan (kookos)kerma kiehuvaksi mikrossa kahvallisessa mukissa (esim. kahvimuki). Lisää kiehuva kerma kaataen mukista ohuena nauhana koko ajan vispaten vaahtoon. Mitä hitaammin lisäät kerman, sen parempi. Jatka vispaamista vielä minuutti niin, että vaahto on kuohkeaa ja paksua. Mausta lopuksi valkopippurilla ja suolalla, lisää nekin vispaten joukkoon.

Kokoa annokset syville pastalautasille. Valuta keitetystä pastasta vesi pois ja jaa se ensin lautasille. Ota uunista paahtuneet vihannekset ja lohikuutiot ja jaa ne pastan päälle tai keskelle. Valuta lopuksi lämmin kastike annoksille. Koristele tuorein yrtein.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)