Sporttipasta broileripyöryköillä ja uunijuureksilla

Sporttipasta broileripyöryköillä ja uunijuureksilla
n. 4:lle
Uunijuurekset:
4isoa porkkanaa
3punajuurta
2rklrypsiöljyä
karkeaa suolaa, jauhettua inkivääriä, rouhittua mustapippuria
1pieni kukka- tai parsakaali
Broileripyörykät (n. 16 kpl)
1dlMyllyn Paras Ruiskorppujauhoja
2dlkermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
1muna
400gbroilerin- tai kananpojanjauhelihaa
1sipuli
(n. 4valkosipulinkynttä)
1rklcurrytahnaa
1rklkanafondia
1tlpaprikajauhetta
tl jauhettua valkopippuria
½-1tlsuolaa
Sporttipastaa juustokermalla:
1psMyllyn Paras Sporttipastaa (250 g)
n. 2dljuustokermaa
n. 150gpippurituorejuustoa
1rklsoijakastiketta tai kanafondia
Annosten päälle:
2rkltummaa balsamicoa
nipputuoretta korianteria tai basilikaa

Valmistusohje

Kuori ja leikkaa porkkanat ja punajuuret ohuiksi viipaleiksi. Levitä ne voidellulle leivinpaperille uunipellille. Pirskottele päälle öljyä ja suolaa ja ripottele porkkanoille inkivääriä, rouhi punajuurille mustapippuria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia. Pilko sillä aikaa kaalit nupuiksi ja valmista broileripyörykät.

Pyöryköitä varten turvota korppujauhot kermaviilissä, lisää muna ja jauheliha. Hienonna ja kuullota sipuli. Lisää sipulisilppu ja mausteet taikinaan. Muotoile taikinasta pyöryköitä vedellä kostutetuin käsin.

Tiivistä paistuneita juureksia uunipellillä. Lisää mukaan pyörykät ja kaalinnuput, pirskottele jälkimmäisille öljyä ja suolaa. Jatka kypsennystä uunin keskitasolla 20 minuuttia.

Keitä samaan aikaan pasta erikseen kattilassa suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä kypsäksi. Keittoaika on 9 minuuttia. Valuta pasta siivilässä, kaada takaisin kattilaan. Lisää kerma, tuorejuusto ja soija, kuumenna nopeasti kattilassa.

Kokoa annokset syville pastalautasille: juustopastaa, juureksia ja broileripyöryköitä. Pirskottele annosten päälle balsamicoa ja koristele korianterilla tai basilikalla. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)