Sportti-pastavuoka

sportti-pastavuoka
45 min, josta valmisteluaika 25 min
  • Sporttipasta on runsaskuituinen ja sisältää runsaasti proteiinia, 24 g/100 g.
  • Saat ruokaisasta pastavuoasta vegaanisen, kun käytät jauhelihan tilalla härkistä, maidon tilalla kaurajuomaa, kerman tilalla kaurakermaa, voin tilalla vegaanista kasvismargariinia ja maitopohjaisen juuston tilalla vegaanista kasvisrasvajuustovalmistetta.
  • Tacokastikkeeksi sopii hyvin sipsien lisukkeeksi myytävä dippikastike tai muu mieleisen makuinen salsatyyppinen kastike.
1 iso laakea uunivuoka, 4-6:lle
6dlMyllyn Paras Sporttipastaa (240 g)
vettä, suolaa
Täytekastike:
2rklöljyä (aurinkokuivatuista säilyketomaateista)
3porkkanaa
15cmpurjosipulia
2-3valkosipulinkynttä
400gjauhelihaa tai härkistä
1punainen suippopaprika
1dlaurinkokuivattuja tomaatteja (öljyssä)
2dltacokastiketta
2dlvettä
1rklliha- tai kasvisfondia (tai 1 liemikuutio)
1tlsuolaa
1tlmustapippurirouhetta
1-2tlbasilikaa tai korianteria
Valkokastike:
2rklvoita tai margariinia
3rklMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
5dlmaitoa tai kaurajuomaa
2dlkermaa tai kaurakermaa
1tlrouhittua viherpippuria
1tlsuolaa
2dlcheddar- tai kasvirasvajuustoraastetta (80 g)
Päälle:
½dlcheddar- tai kasvirasvajuustoraastetta (20 g)

Valmistusohje

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ”al dente”. Valmista täytekastike. Suikaloi porkkanat, viipaloi purjosipuli ja hienonna valkosipuli. Paista nämä paistinpannulla aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä. Lisää joukkoon jauheliha tai härkis, ruskista hetki. Suikaloi paprika ja aurinkokuivatut tomaatit. Lisää ne ja tacokastike sekä vesi ja mausteet pannulle, anna kuumentua. Tarkista hyvä maku.

Sulata valkokastiketta varten kattilassa rasva, lisää jauhot ja vispaa maito sekä kerma vähitellen kastikkeeseen. Anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois liedeltä ja mausta kastike.

Levitä voideltuun, laakeaan isoon uunivuokaan pasta ja täytekastike, sekoita nämä keskenään. Lisää valkokastike ja painele sitä vuokaan ainesten sekaan. Ripottele pinnalle vähän juustoraastetta. Kypsennä paistosta 225-asteisen uunin keskitasolla 20–30 min. Nauti raikkaan salaatin kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)