Spagetti Tetrazzini eli Broileri-Sienipaistos

Myllyn Paras
4-6:lle
20gkuivattuja tatteja
oliiviöljyä
4broilerin koipi-reittä (poista nahka ja näkyvä rasva ja leikkaa liha sopiviksi suupaloiksi)
merisuolaa
mustapippuria myllystä
2kuorittua valkosipulinkynttä hienonnettuna
350-400gherkkusieniä tai 2-3 dl pakastettuja sekasieniä
2dlvalkoviiniä
450gMyllyn Paras Putki Spagettia
5dlkermaa
raastettua parmesaania
tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Kuumenna uuni 200-asteeseen. Pane kuivatut tatit kulhoon ja
kaada päälle sen verran kuumaa vettä, että sienet peittyvät (noin 1½ dl). Anna
turvota 5-15 minuuttia. Kuumenna suuri paistinpannu tai paistokasari. Kaada
pannuun loraus oliiviöljyä. Mausta broilerinpalat suolalla ja pippurilla ja
ruskista ne varovasti öljyssä.

Valuta tatit, säästä liotusvesi ja lisää tatit, valkosipuli
sekä tuoreet sienet pannuun. Kaada päälle viini sekä tattien liotusvesi ja
vähennä lämpöä. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes broilerinpalat ovat kypsiä ja
osa nesteestä on haihtunut.

Keitä sillä aikaa spagetti runsaassa suolalla maustetussa
vedessä pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta hyvin. Lisää kerma broilerinpalojen
joukkoon, kuumenna kastike kiehuvaksi ja kytke lämpö pois. Mausta hyvin suolalla
ja vastajauhetulla mustapippurilla.

Lisää valutettu spagetti broilerikastikkeen joukkoon ja
sekoita hyvin. Ripottele päälle parmesaaniraastetta ja basilikanlehdet ja
sekoita hyvin. Siirrä uunivuokaan, ripottele pinnalle loput juustosta ja
paista spagettia uunissa kunnes sen pinta on kullanruskea, kupliva ja rapea. Jaa
spagetti lautasille, valuta päälle halutessasi vähän neitsytöljyä ja ripottele
pinnalle vähän parmesaania.

Resepti:
Resepti kirjasta Jamie Oliver: Jamie Italiassa, kustantaja WSOY

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)