Savulohi-Tomaatti-Chilipastavuoka

Savulohi-Tomaatti-Chilipastavuoka
noin 8:lle
Vuokaan:
1psMyllyn Paras Tomaatti-Chilipastaa (500 g)
800gsavulohta suikaleina
Kastike:
2rklvoita tai margariinia
1sipuli tai pala purjosipulia ohuina suikaleina
3rklMyllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
dlkookoskevytkermaa tai kevytkermavalmistetta tai kermaa
4dlmaitoa
½dltuoretilliä silppuna
n.1tlmustapippuria myllystä
2dlkevytjuustoraastetta
Pinnalle:
1dlkevytjuustoraastetta

Valmistusohje

Keitä makupastaa ”al dente” eli 2 min vähemmän kuin pakkauksen ohje lisäkepastaksi. Huuhdo makaronit ja valuta lävikössä. Valmista yhtä aikaa valkokastike kiehauttamalla rasvassa jauhot ja lisäämällä muut aineet, mausta. Muista, että savukala tuo ruokaan suolaa sekä tomaatti-chilipasta omaa makuaan vuokaan. Annostele pasta syviin uunin kestäviin lautasiin tai isoon laakeaan uunivuokaan (esim. lasagnevuokaan) ja lisää lohisuikaleet ja kastike päälle painellen pastan sekaan. Ripottele pinnalle vähän juustoraastetta.  Paista 225-asteisen uunin keskitasolla, kunnes kuorrutuksen väri on kullankeltainen n. 15-20 min. Kuorrutuksen voi tehdä myös ruskistavassa mikroaaltouunissa.

VINKKI: Tämä ohje on 8:lle, mutta 4:lle riittää kahteen ruokailukertaan. Vuoka toimii lämmitettynä seuraavana päivänä. Tai voit käyttää vain puolet ohjeesta paistokseksi eli 4:lle uunissa ja jättää puolet seuraavan kerran ruoaksi, esim. sekoittaa lohet kastikkeeseen. Näin saat 2 eri ruokaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)