Ruokaisa perunapiirakka

Ruokaisa perunapiirakka
uunipellillinen
pktMyllyn Paras Ruistaikinaa (750 g)
Täyte:
1pspakasteperunamuusiainesta tai muusijauhetta/hiutaleita + 1 dl lisänestettä
1pspakastepinaattia
(hienonnettua persiljaa)
2munaa
1rskevyesti savustettuja- tai palvikinkkuviipaleita (150 g) tai 1 pkt pekonia
mustapippuria myllystä
ripaus muskottia
2dl(kevyt)juustoraastetta

Valmistusohje

Anna kolmen taikinalevyn sulaa pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni kuumenemaan 225-asteeseen. Valmista muusi pakkauksen ohjeen mukaan, mutta lisää nestemäärää 1 dl:lla. Sekoita kuuman muusin joukkoon jäinen pinaatti. Kauli kaksi taikinalevyä leivinpaperin päällä yhdeksi ohueksi levyksi ja nosta se uunipannulle (koko 28 x 38 cm). Pistele haarukalla. Kauli kolmas levy kooltaan n. kaksinkertaiseksi ja leikkaa se taikinapyörällä suikaleiksi. Suikaloi kinkku. Jos käytät pekonia paista sitä hetken aikaa suikaleina ja kaada pannulle kertynyt rasva pois. Lisää jäähtyneen muusin joukkoon ripaus muskottia, lihasuikaleet, pinaatti ja persilja, 1 dl juustoraasteesta sekä kevyesti vatkatut munat. Rouhi sekaan vähän mustapippuria. Levitä täyte taikinan päälle. Nosta taikinasuikaleet nätisti täytteen päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Paista 225-asteessa uunin toiseksi alimmalla ritilätasolla 20-25 min. Tarjoa lisäkkeeksi puolukoilla ja rypsiöljyllä maustettua porkkanaraastetta.

VINKKI: Jos haluat valmistaa pienemmän annoksen, puolita täytteen ainemäärät ja kauli 1½ taikinalevyä pohjaksi ja ½ levy pinnalle nostettaviksi suikaleiksi.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)