Rukiinen lohipiirakka

Rukiinen lohipiirakka
noin 8 annosta
2pktMyllyn Paras Ruistaikinaa (500 x 2 g)
Täyte:
1lvettä
2kalaliemikuutiota
2dlMyllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
1rsvalkosipulituorejuustoa (200 g)
1-2dlhienonnettua tilliä
n. 350g(kylmä)savustettua kirjolohta
3kovaksi keitettyä munaa

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan. Valmista täyte: keitä suurimoita kalaliemessä 20 minuuttia. Keitä ja jäähdytä munat. Sekoita suurimoiden joukkoon valkosipulituorejuusto ja tilli. Viipaloi jäähtyneet munat. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Käytä piirakkavuokaa, reunallista uunipeltiä tai muotoile piirakka leivinpaperille. Kaaviloi toinen paketti taikinaa ohuehkoksi pohjalevyksi. Kaaviloi toisesta paketista leivinpaperin päällä pohjan kokoinen pala kansilevyksi piiraalle. Jätä taikinakansi pöydälle odottamaan. Voit jättää vähän taikinaa koristelua varten. Levitä suurimoseosta, lohisuikaleita ja munaviipaleita pohjalevylle kerroksittain. Kostuta taikinareunat vedellä. Nosta kansi päälle. Sulje reunasaumat kostutetuin käsin hyvin nipistäen yhteen. Pistele ja koristele piirakka halutessasi taikinasuikalein. Voitele piirakan pinta munalla. Paista 225-asteisessa uunissa kauniin väriseksi, 35-45 minuuttia. Tarjoa lisäkkeeksi raikasta salaattia. Katso myös maukas Lohipiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia lohipiirakkareseptejä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

itse kaipasin hiukan lisää mausteita, mutta muuten kokonaisuus oli hyvä
Tämä toimi tosi hyvin. Vävykokelas, joka ei yleensä syö kalaa, tykkäsi kovasti. Kiitos, t. mara