Rukiinen lohipiirakka

2 | pkt | |
Täyte: | ||
1 | l | vettä |
2 | kalaliemikuutiota | |
2 | dl | Myllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita |
1 | rs | valkosipulituorejuustoa (200 g) |
1-2 | dl | hienonnettua tilliä |
n. 350 | g | (kylmä)savustettua kirjolohta |
3 | kovaksi keitettyä munaa |
Valmistusohje
-
Ota taikina sulamaan.
-
Valmista täyte: keitä suurimoita kalaliemessä 20 minuuttia. Keitä ja jäähdytä munat. Sekoita suurimoiden joukkoon valkosipulituorejuusto ja tilli. Viipaloi jäähtyneet munat.
-
Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Käytä piirakkavuokaa, reunallista uunipeltiä tai muotoile piirakka leivinpaperille. Kaaviloi toinen paketti taikinaa ohuehkoksi pohjalevyksi. Kaaviloi toisesta paketista leivinpaperin päällä pohjan kokoinen pala kansilevyksi piiraalle. Jätä taikinakansi pöydälle odottamaan. Voit jättää vähän taikinaa koristelua varten.
-
Levitä suurimoseosta, lohisuikaleita ja munaviipaleita pohjalevylle kerroksittain. Kostuta taikinareunat vedellä. Nosta kansi päälle. Sulje reunasaumat kostutetuin käsin hyvin nipistäen yhteen. Pistele ja koristele piirakka halutessasi taikinasuikalein.
-
Voitele piirakan pinta munalla. Paista 225-asteisessa uunissa kauniin väriseksi, 35-45 minuuttia. Tarjoa lisäkkeeksi raikasta salaattia.
VINKKI: Katso myös Lehtitaikinasta tehty lohipiirakkaresepti ja maukas Lohipiirakka sekä muita samalta sivulta löytyviä lohipiirakkareseptejä!
Kommentoi reseptiä