Rukiinen lihamakaronilaatikko

Rukiinen lihamakaronilaatikko

Makaronilaatikko on yksi Suomen suosituimmista ruoista. Helppo ja nopea tapa tehdä laatikko on jättää makaronit keittämättä eli aikaa ja tiskiä säästyy, kun makaroneja ei tarvitse keittää. Makaronilaatikko maistuu melkein samalta kuin perinteinenkin, mutta ruis antaa hiukan enemmän suomalaista makua. Käyttämällä laatikkoon lihalientä saat ruoasta laktoosittoman.

4-6:lle
6dl
400gjauhelihaa
1iso sipuli
1-2tlsuolaa
1tlcurrya
tlvalkopippuria
1tlpaprikajauhetta
3kananmunaa
1lmaitoa tai lihalientä

Valmistusohje

Ruskista jauheliha ja sipuli paistinpannulla. Mausta jauheliha. Voitele iso laakea uunivuoka, kaada pussillinen makaroneja vuoan pohjalle, kaada päälle kuuma jauhelihaseos (ja voit huuhtoa paistinpannun tilkalla vettä ja kaataa sen laatikkoon) ja sekoita tasaiseksi.  Sekoita kananmunat ja maito (tai lihaliemi) ja kaada lopuksi vuoan päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 1 tunti. Sekoita seosta kerran tai pari paiston alkupuolella / puolivälissä, jotta makaronit eivät jää painuneina vuoan pohjalle.

VINKKI: Käyttämällä laatikkoon lihalientä saat ruoasta laktoosittoman.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (5)

nam nam
Tällä tavalla makaronilaatikko PALJON parempaa, koska makaronien rakenne ei niin löllö.
Tosi helppoa ja paljon nopeampaa kuin makaroonilaatikko "normaaliin" tapaan. Tätä voi muunnella oman kaapin sisällön mukaan, ja ainakin omasta mielestäni on paljon parempaa tällä tavoin tehtynä! Minun suuhun ei vaan sovi ne ylikypsät ja pehmeät makaroonit perinteisellä tavalla tehdyissä laatikoissa...
Erittäin helppo ja nopea makaronilaatikko, helposti varioitavissa ja lisäksi terveellisempi kuin perinteinen - kiitos ruismakaronin.
Helppo ja nopea resepti, aikaa säästyy, kun makaroneja ei tarvitse keittää. Ja makaronilaatikko maistuu melkein samalta kuin perinteinenkin.