Ruistikut

Ruistikut
noin 30 kpl
1pktMyllyn Paras Ruistaikinaa (500 g)
Voiteluun:
munaa
Pinnalle:
valkosipulimaustetta tai yrttimaustetta
pippurirouhetta

Valmistusohje

Sulata ruistaikinaa hetki niin, että saat leikattua siitä terävällä veitsellä n. ½ cm:n levyisiä, ohuita, pitkiä suikaleita. Nosta tangot leikkauspinta ylöspäin leivinpaperille uunipellille ja voitele ne munalla. Ripottele pinnalle mausteet. Kierittele tikkuja halutessasi kierteelle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 min niin, että tikut saavat hyvän värin. Ruistangot sopivat sekä sellaisenaan naposteltaviksi että keiton tai salaatin kera. 

VINKKI: Voit tehdä suikaleista vaihteluna hevosenkenkiä, kirjaimia tms. muotoja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)