Ruistangot

Ruistangot
noin 30 tai 50 kpl
1pktMyllyn Paras Ruistaikinaa (500 g)
Voiteluun:
munaa
Pinnalle:
kuminaa, anista tai fenkolia tai juustoraastetta tai yrttisuolaa

Valmistusohje

Sulata ruistaikinaa sen verran, että saat leikattua siitä terävällä veitsellä n. ½ cm:n levyisiä ohuita suikaleita. Yhdestä levystä syntyy n. 15 tai 25 tankoa riippuen kumpaan suuntaan leikkaat levyn reunasta tangot eli haluatko pitkiä vai lyhyitä tankoja. Nosta tangot leikkauspinta ylöspäin uunipellille ja voitele ne munalla. Halutessasi ripottele mausteeksi pinnalle kuminaa tms, juustoraastetta tai yrttisuolaa. Paista tankoja 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.  Ruistangot sopivat sellaisenaan naposteltaviksi, juustotarjottimelle tai tuorejuuston tai maustevoin kera. Keiton tai salaatin lisukkeena ruistangot ovat mainioita rukiisia maukkaita pikkupaloja.

VINKKI: Katso myös Rukiiset hevosenkengät!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Erinomainen resepti. Kiitos siitä !