Raparperi Kaurakeksikakku

Raparperi Kaurakeksikakku

Jos haluat rapean keksilevyn, tarjoile kakku heti - joskin leikkaaminen on silloin hiukan "sotkuisempaa". Kun annat kakun levätä jääkapissa ainakin jonkin aikaa, on sitä helpompi leikata. Jos annat kakun levätä seuraavaan päivään, keksipohja pehmenee täysin. Soseen ja kostutuksen määrä vaikuttavat kakun rakenteeseen. Voit tehdä tuplakorkean kakun käyttämällä 2 pkt Kauramurotaikinaa tähän, muista silloin tuplata myös täytteiden määrät.

10:lle
Raparperimarmeladi:
500graparperia
1kanelitanko tai pala inkivääriä
5dlhillo-marmeladisokeria
Kakkupohja:
2pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (760 g)
Väliin:
n.4dlraparperimarmeladia tai -hilloketta (ohje yllä)
Täyte ja päälle:
1tlkkuohukermaa (2 dl)
½dlsokeria
2tlvaniljasokeria
1tlkmaitorahkaa (250 g)
Kostutus:
n.1dlmaitoa
1tlvaniljasokeria
Koristeeksi:
koristerakeita, sitruunamelissanlehtiä

Valmistusohje

RAPARPERIMARMELADI: Puhdista ja kuori raparperit, pilko ne kattilaan. Lisää kanelitanko tai inkivääripala ja hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen aluksi kannen alla, jotta raparperit mehustuvat. Poista kansi ja anna kiehua vielä noin 10 minuuttia. Poista kanelitanko. Kaada seos puhtaaseen lasipurkkiin. Peitä kannella ja anna jäähtyä viileässä yön yli. Hillo kiinteytyy kunnolla vasta jäähtyessään. KAKKU: Kauli yhdestä taikinasta iso (ruokalautasen kokoinen), pyöreä kaurakeksi leivinpaperin päällä. Leivo toinen samanlainen kakkupohja toisesta taikinasta. Kypsennä kakkupohjia 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 minuuttia. Jäähdytä pohjat. Tee etukäteen raparperimarmeladi alla olevan ohjeen mukaan tai käytä valmista kaupan sosetta. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla, lisää rahka. Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva jäähtynyt kaurakeksipohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä kaurakeksipohjalle sosetta sekä rahkaseosta. Laita toinen levy päälle. Kostuta levy ja levitä sille loppu rahkaseos. Koristele. Kakun voi valmistaa jääkaappiin hieman aiemmin, jolloin sitä on helpompi leikata.

VINKKI: Jos raparperia ei ole, tee kakku marjoilla, esim. mansikoilla tai vadelmilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)