Pyttipannu-ruokapiirakka

Pyttipannu-ruokapiirakka
  • Ruokapiirakka tuo vaihtelua ruokapöytään.
  • Valmista Sporttipastasta pyttipannua reilu annos, voit tehdä alla olevan ohjeen kaksinkertaisena ja tarjota puolet sellaisenaan ja puolet toisella kertaa ruokaisana piirakkana.
  • Tämä piirakka sopii hyvin niin arki-iltaan kuin kaveriporukan illanistujaisiin tai mökkiruoaksi.
1 iso pyöreä piirakka, halkaisija n. 28 cm
Pohja:
1pktMyllyn Paras Ruokapiirakkataikina (400 g)
tai Neljän Viljan Ruokapiirakkataikina (400 g)
Täyte:
2dlMyllyn Paras Sporttipastaa (n. 5 dl kypsänä)
75gpekonia
300gkinkkuleikkelettä tai lihaisaa makkaraa suikaleina
2sipulia
1punainen chilipalko (n. 10 cm)
1tlpaprikajauhetta
1/3tljauhettua valkopippuria
1iso punainen paprika
3dlmustapapuja suolaliemessä tai suolakurkkuja (valutettuina 250 g)
½dltuoretta oregano- tai persiljasilppua
--------------------
2tlkranskankermaa (400 g)
2munaa
1tlsuolaa
Päälle:
tuoretta persiljaa tai oreganoa

Valmistusohje

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

Valmista samaan aikaan piirakkaan tuleva pyttipannu-täyte.

Keitä Sporttipastasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente.

Suikaloi pekoni ja paista se pannulla, lisää kinkku- tai makkarasuikaleet, renkaiksi leikatut sipulit ja pieneksi hakattu chili, mausta valkopippuri- ja paprikajauheella. Jatka hetki paistamista ja lisää valutetut pavut tai suikaloidut suolakurkut, valutettu pasta sekä oregano- tai persiljasilppu. Ota pannu pois liedeltä.

Painele sulanut taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ylös asti. Pistele pohja haarukalla.

Sekoita ranskankerma ja munat, mausta suolalla. Kaada seos hieman jäähtyneen täytteen joukkoon. Levitä täyte piirakkapohjalle. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 35-40 min.

Silppua tuoretta persiljaa tai oreganoa kypsän piirakan päälle.

VINKKI: Halutessasi enemmän pyttipannufiilistä, paista piirakan päälle pari munaa ja tarjoile lisänä kurkkusalaattia ja ketsuppia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)