Puolukka-lese jäädykekakku

Myllyn Paras

Puolukka-lese jäädykekakku on herkullinen ja piristävä joulun herkku, jossa on tuttuja jouluisia makuja
uudessa muodossa.

15:lle
Pohja:
350gMyllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa
100gmargariinia
Täyte:
n.200-300gpuolukoita
1½-2dlMyllyn Paras Pikakaura+Kuitu tai Kauralese
dlFlora vispikermaa
250gmaitorahkaa
1dl(kevyt)ranskankermaa
1dlsokeria
3tlvaniljasokeria
Koristeeksi:
puolukoita

Valmistusohje

Kauli valmis ja sulatettu piparitaikina ohueksi levyksi. Laita jauhoja taikinan alle tarvittaessa jos se tarttuu kiinni alustaan. Ota piparkakkumuotilla kuvioita piparitaikinasta. Paista pipareita uunin keskitasolla n. 200-asteessa n. 5-7 min. Piparit palavat helpolla, ole tarkkana!

Murskaa piparit. Sulata margariini. Yhdistä piparimurska ja sula margariini.
Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille niin ylös kun se riittää.
Vaahdota flora vispikerma ja lisää joukkoon kaikki aineet. Lisää viimeisenä
puolukat, jos haluat että ne pysyvät ehjinä.

Laita pakastimeen yön yli. Ota torttu pakastimesta 0,5-1 h ennen tarjoilua.

VINKKI: Joskus olen tehnyt tarjoiluun lisäksi
"puolukkakastikkeen", jossa on 200 g puolukoita 1 dl sokeria ja 1,5 dl vettä.
Nämä pyöräytetään tehosekoittimessa ja tarjoillaan lasikannusta.

Resepti:
Sari Tuorila, Seinäjoki. Reseptiehdokas www.suomalainenjoulu.fi reseptikilpailussa 2009.

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)