Juhlia suunniteltaessa on kätevää, jos kakun/kakkuja voi valmistaa etukäteen pakastimeen, tämän After Eight -jäädykekakun voit valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Taikinapohja suklaa- tai kauramurotaikinasta paistetaan irtovuoan pohjalla leivinpaperin päällä juuri ja juuri kypsäksi - ei liian kuivaksi.

Juhlakakussa on nimensä mukaisesti käytetty After Eight -suklaakonvehteja, mutta toki voit käyttää muutakin minttusuklaata, esim. Fazer Mint- tai Marabou Mint Krokant -suklaata.

Marjaiset tuorejuustot ja rahkat sopivat täytteeseen hyvin; voit ostaa ne valmiina tai voit itse lisätä maustamattomaan tuorejuustoon ja rahkaan (pakaste)marjoja ja sokeria makusi mukaan

Ainekset 10-12:lle annosta

Kostutus:
1
dl
vahvaa vadelma- tai mustaherukkamehua (osa voi olla likööriä)
Täyte:
5
dl
mustaherukoita ja vadelmia
150
g
After Eight -suklaata
2
dl
kuohu- tai vispikermaa
½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
400
g
mustaherukka- tai marjatuorejuustoa, esim. Viola Mustaherukka -tuorejuusto
400
g
marjarahkaa, esim. Maustettu Rahka Kuningatar (Valio)
Päälle ennen tarjoilua:
n. 2
dl
mustaherukoita ja vadelmia
50
g
After Eight -suklaata
tuoretta minttua

Ohje

  1. Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle leivinpaperin päälle (vuoan halkaisija 22-25 cm). Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 10 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.
  2. Kostuta kakkupohja mehulla. Levitä päälle kerros marjoja, mikäli käytät pakastemarjoja, ne saavat olla jäisiä. Levitä näiden päälle vieri viereen kerros ohuita After Eight -suklaita.
  3. Vatkaa kerma, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Yhdistä siihen maustettu tuorejuusto ja rahkat. Levitä seos vuokaan, tasoita pinta. Jäädytä pakastimessa yön yli.
  4. Ota kakku vähän ennen tarjoilua pakastimesta pöydälle, irrota vuoka ja laita kakku tarjoiluvadille. Irrottamista helpottaa, kun pidät hetken lämmintä pyyhettä vuoan reunojen ympärillä.
  5. Koristele kakku marjoilla ja After Eight -suklailla sekä tuoreella mintulla. Mikäli kakkua ei tarjoilla seuraavana päivänä, sen voi jäädyttämisen jälkeen irrottaa vuoasta ja pakata isoon pakastepussiin. Kakku säilyy pakasteessa muutaman kuukauden esim. juhliin tai yllätysvieraiden varalle.

VINKKI: Kakkua ei ole pakko jäädyttää, käytä tällöin kakun täytteen hyydyttämiseen liivatetta. Sulata 6 kpl vedessä ensin liotettuja liivatelehtiä ½ dl:aan kiehuvaa kermaa ja lisää seos hieman jäähtyneenä täytteeseen, anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Käytä jäädykekakkuun vain kotimaisia marjoja

Ulkolaisia pakastemarjoja suositellaan keittämään kahden minuutin ajan tai kuumentamaan 90 asteeseen vähintään viiden minuutin ajan. Sen vuoksi käytä jäädykekakkuun vain kotimaisia (pakaste)marjoja.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.