Punajuuripasta

Punajuuripasta
  • Sporttipasta sisältää runsaasti kasviproteiinia, 25 g/100 g.
  • Kauniin värinen ja makoisa pastaruoka syntyy punajuuresta.
  • Punajuuren kaveriksi ruokaan sopii hyvin sinihomejuusto.
  • Mikäli haluat reseptistä ruokaisamman, paista jokaiselle ruokailijalle yksi lohi- tai kanafilee.
  • Pippurikerman tilalla voi käyttää 1½ dl kermaa, hivenen suolaa ja n. ½ tl mustapippurirouhetta.
2-3:lle
2-3punajuurta (200 g)
1iso punasipuli
1rklrypsiöljyä
2-3oksaa tuoretta rosmariinia
2-3rklkurpitsansiemeniä
2rklbalsamicokastiketta
2dlmustapippurikermaa
n. 100gsinihomejuustoa
Lisäksi:
3dlMyllyn Paras Sporttipastaa (150 g)
vettä, suolaa
(2kplkana- tai lohifileitä)

Valmistusohje

Kuori punajuuret ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Kuori sipuli ja leikkaa se renkaiksi. Paista suikaleet ja renkaat pannulla öljyssä. Mausta silputuilla rosmariinin vihreillä lehdillä ja jatka paahtamista välillä sekoittaen noin 15 minuuttia riippuen punajuurisuikaleiden paksuudesta.

Laita samaan aikaan pastavesi kiehumaan, mausta suolalla ja keitä pastaa 8-10 minuuttia.

Ripottele punajuuripannulle kurpitsansiemeniä ja anna niiden paahtua hetki. Lisää balsamicokastiketta ja pippurikermaa, anna kiehahtaa muutama minuutti. Ota pois liedeltä ja murusta sinihomejuusto joukkoon.

Sekoita valutettu kypsä kuuma pasta punajuurikastikkeen joukkoon. Voit jättää kastikkeen ja pastan myös erikseen tarjottavaksi. Nauti sellaisenaan tai pannulla paistettujen kana- tai lohifileiden kanssa. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Hyvää oli. Laitoin vähemmän sinihomejuustoa kuin ohjeessa, mun makuun olisi ollut liian hallitseva.