Pippurinen Tomaatti-pastakeitto

Pippurinen Tomaatti-pastakeitto

Maistuva keitto täyttää vatsan järkevästi, koska siinä on mukana runsaskuituista pastaa. Pippurin määrää säätelemällä määräät keiton voimakkuuden, tuorein pippuri tulee rouhimalla myllystä. Lisää vahvuutta makuun antaa tomaatti-chilipasta. Katso videolta tästä, kuinka Karita Tykkä valmisti tätä keittoa Terveysmessuilla 2011 Oivallusten Keittiössä. 

noin 2-3:lle
1rklrypsiöljyä
300gpaistilihasuikaleita tai marinoimatonta kanaa
1punasipuli renkaina
(2valkosipulinkynttä)
4-5dltomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
5dlvettä
1rklriistafondia
1tlmustapippuria tai pippurisekoitusta
50gpippurijuustoa
2dlMyllyn Paras Täysjyvä Fusilli Makaronia
tai Tomaatti-Chilipastaa
1-2dlartisokansydämiä tai muita kasviksia
2-3oksaa tuoretta basilikaa
raejuustoa

Valmistusohje

Kuumenna öljy suuressa, pinnoitetussa kattilassa. Lisää lihasuikaleet tai broilerinpalat sekä sipulirenkaat ja paista ne kauniin värisiksi. Lisää tomaattimurska ja vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää loput aineet ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Anna kypsyä pastan lisäämisen jälkeen enää 7 min. Lisää artisokat aivan lopussa. Tarjoile erikseen raejuustoa, jota jokainen voi ripotella keiton pinnalle.

VINKKI: Saat samalla reseptillä pataruoan, kun käytät ohjeeseen n. 4 dl pastaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (6)

On hyvännäköinen keitto. Vielä en ole tehnyt, mutta tulee tehtyä. Onkohan näille ruokaohjeille tehty valmiiksi ravintosisältölaskelmia?
Ohjeelle ei ole tehty ravintosisältölaskelmaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Herkullisen näköistä. Aion kokeilla.
Tyhmä kysymys, mutta tietämätön oon. Onko nuo artisokan sydämet tuoreita vai purkissa? En oo ikinä moisia käyttäny:)
Artisokan sydämiä on säilykkeenä purkeissa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kuulostaapa herkulliselta ja yksinkertaiselta tehdä.